De beste mountainbike routes van de Benelux

Bij mountainbiken denk je misschien niet meteen aan Nederland of een van onze naaste buurlanden. Maar je zult je erover verbazen hoeveel mountainbike routes er in de Benelux zijn. Of je nou een ervaren mountainbiker bent, of dat je wel flink wat uitdaging aankan. Je hebt keuze genoeg waardoor er altijd wel een mountainbike route is die bij jou past. Bikester zet de leukste mountainbike routes van de Benelux voor je op een rijtje.

Mountainbike routes Nederland

Ons land is nou eenmaal erg vlak. Maar toch zijn er wel meer dan 100 verschillende mountainbike routes te vinden. Populaire bestemmingen zijn de Veluwe en Zuid-Limburg. Uiteraard omdat hier het meest heuvelachtige landschap te vinden is. Dit zijn een paar populaire mountainbikeroutes in Nederland:

Westenschouwen

Deze route is nummer één op de website mtbroutes.nl Je vindt de route in Zeeland en hij is 6 kilometer lang. De route gaat door de duinen vlak naast het strand. Het is een route voor de gevorderde mountainbiker die is opgezet door een mountainbikevereniging.

Zeist

De stichting MTB Utrechtse heuvelrug heeft verschillende routes uitgestippeld om de Utrechtse Heuvelrug. De route Zeist is 15,9 kilometer lang en heeft 103 hoogtemeters. Ook dit is een zeer gewaardeerde mountainbike route die bedoeld is voor gevorderden.

Gulpen

Ben je wel toe aan wat hoogteverschillen? Deze route in Limburg heeft wel 524 hoogtemeters. Daarnaast is hij ook nog eens 22,7 kilometer lang wat je een goede uitdaging geeft. Je rijdt door een prachtig landschap en de route kent wat zware klimmen. De route begint bij zwembad Mosaqua in Gulpen en is aangegeven met een blauw teken.

Mountainbike routes België

In België vind je ruigere natuur dan in Nederland. Vooral de Belgische Ardennen zijn populair onder mountainbikers. Het landschap hier geeft veel uitdaging.

Houffailize

Dit gebied in de Ardennen heeft 6 verschillende mountainbikeroutes die met pijlen worden aangegeven. De makkelijkste route is 18 kilometer lang en dit gaat tot een moeilijke en technische route van 35 kilometer lang. Als mountainbike fan kun je je hier goed vermaken.

Theux

Dit is een van de meest uitdagende mountainbikeroute’s van de Benelux. De route is wel 57,7 kilometer lang en heeft 1447 hoogtemeters. Een route voor de gevorderde mountainbiker dus. Je vind de route in de buurt van de stad Luik. En hij wordt met rode pijlen aangegeven.

Gedinne

Deze route is geschikt voor mountainbikers met een gemiddelde ervaring. Er zijn onderweg op de route veel brede paden en je komt door mooie stukken natuur. De route is aangegeven met groene pijlen en begint in Gedinne.

Mountainbike routes Luxemburg

Ook Luxemburg is een land met mooie mountainbikeroutes. De laatste jaren zijn er in Luxemburg veel verschillende mountainbike routes aangelegd waardoor het aanbod flink is gegroeid.

Bavigne – Boulaide

Deze route is een circuit waarbij je verschillende uitzichtpunten heb over het stuwmeer van de Boven-Sûre. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen, want onderweg is het heerlijk om even een verfrissende duik te nemen in het stuwmeer. Het vertrekpunt van deze route is in Bavigne.

Beckerich

Ook dit is een circuit, van 18 kilometer lang. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld en onderweg kom je langs verschillende kleine dorpen. De route begint in Beckerich.

Reageren