De Azoren, een tropisch paradijs!

Als je denkt dat je nog steeds duizenden kilometers per vliegtuig moet afleggen om vakantie te vieren op een tropisch paradijs, dan is dit waarschijnlijk de grootste verrassing van je leven: de Azoren. Deze eilandengroep behoort niet alleen tot Europa, het ligt ook nog eens dichterbij dan menigeen zou denken. Op slechts 1400 kilometer uit de kust van Portugal bevindt zich een collectie eilanden die samen de Azoren vormen. Zoek je rust, ruimte, azuurblauwe kustlijnen en een indrukwekkend onderwaterleven dan zijn de Azoren ideaal.

De Azoren

De Azoren bestaan uit een negental bewoonde eilanden. Daarnaast zijn er nog acht eilandjes die onbewoond zijn, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter. De goede bereikbaarheid per boot of vliegtuig maakt het mogelijk dat je jouw vakantie niet tot één eiland hoeft te beperken. Ga eens lekker eilandhoppen, zonder twijfel maakt dat jouw vakantie tot een unieke belevenis. We hebben alvast de leukste eilanden voor je bekeken. Het enigste wat je nu nog moet doen is je koffers pakken en genieten van een onbezorgde tijd.

azoren-2

Lees ook: 5 Europese landen waar je kunt ontsnappen aan de winter

De start: São Miguel

Het grootste en het populairste eiland is São Miguel. Als je van plan bent om meerdere eilanden te bezoeken dan is São Miguel de ideale locatie, het vormt als het ware het centrale vertrekpunt naar de overige eilanden. Als je er dan toch al bent, vergaap je dan aan de vele kratermeren zoals Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Sta even stil bij Vista do Rei voor een waanzinnig vergezicht over het eiland. Een bijzonderheid is zondermeer een bezoek aan het dorp Mosteiros. Hier vind je een gitzwart lavastrand, uniek om hier rond te kijken. Zoek je naar witte stranden, dan zal je een van de overige eilanden aan moeten doen, maar dat is natuurlijk helemaal geen probleem!

Dit zijn de populairste activiteiten op São Miguel:

Terceira

azoren-3

In amper 40 minuten vlieg je vanaf São Miguel naar Terceira. Behalve een bezoek aan de baai van Angra is er voor watersportliefhebbers niet veel te beleven, voor liefhebbers van cultuur des te meer. UNESCO heeft in 1983 de stad Angra do Heroismo toegevoegd aan de werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Het eiland herbergt tal van kleine historische steden. De stad Praia da Vitoria ligt aan de andere kant van het eiland en staat bekend als geliefde badplaats. Vergeet dus vooral niet om je zwemkleding mee te nemen. Ook zijn de golven hier op sommige momenten er hoog, je kunt hier dus ook prima (wind) surfen.

Lees ook: Een bijzondere vakantie in Portugal

Dit zijn de populairste activiteiten op Terceira:

Faial

De eilanden Pico en Faial liggen enorm dicht bij elkaar. Slechts 7 kilometer zee scheidt de eilanden van elkaar. Met de ferry kun je vanaf Pico in 30 minuten al op Faial aanwezig zijn. Wat je hier absoluut moet gaan bekijken is de Cabeço Gordo Caldera. Deze 1000 meter hoge berg heeft een krater van 2 kilometer in doorsnede en is 500 meter diep, extreem indrukweekend om dat van dichtbij te zien. De hoofdstad Horta bruist van het leven gedurende de hele dag. Ben je meer een avondmens dan zal het nachtleven je goed bevallen. Je zou bijna vergeten dat je op een eiland bent. Vergeet in elk geval niet om een bezoek aan de haven te brengen. Bewonder dan gelijk de muur van de haven waar vele schippers een bericht of tekening achterlieten. Hier meren tevens de luxe cruiseboten aan die de Atlantische Oceaan bevaren. Als er meerdere boten in de haven liggen kun je dus behoorlijk wat drukte verwachten!

Ontdek Faial en Pico met deze leuke activiteiten:

Ben jij weleens op de Azoren geweest? Wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren