De 5 mooiste luxe reizen die je een keer gemaakt moet hebben

Met de globalisering is geen enkele bestemming nog te ver. Natuurlijk is een bezoek aan Londen of Parijs ook heel fijn, maar er zijn ook diverse luxueuze reizen die je een keer gemaakt moet hebben. Je weet wel: van die reizen waar je de komende tien jaar nog op elk familiefeestje over praten mag. Lang niet altijd hoef je te kiezen voor luxueuze cruiseschepen. Ook tijdens een autorondreis mag je immers heerlijk genieten van alle luxe waar je naar op zoek bent. Want geef nu toe: wie wil na een avontuurlijk hoogtepunt niet gewoon achteroverleunen met een van de beste bubbels die er lokaal te vinden zijn?

Combineer de prachtige Seychellen

Starten doen we met de Seychellen, een archipel ten noorden van Madagaskar. Met zijn 115 eilanden ontdek je er de diversiteit die je terecht van de Indische Oceaan mag verwachten. Atollen, onbewoonde tropische eilanden en granietformaties zijn er niet ongewoon. Niet voor niets zeggen lokale bewoners dat hier het Hof van Eden moet gelegen hebben. Je kan de Seychellen natuurlijk per cruise ontdekken, maar minstens even leuk is het wanneer je het combineert met een andere luxueuze Afrika reis. Actief op safari om vervolgens tot rust te komen in een heerlijk hemelbed en tot slot te dobberen in het zwembad: dat moet je inderdaad een keertje meegemaakt hebben.

Het strand Grande Anse op het eiland La Digue, Seychellen.
Het strand Grande Anse op het eiland La Digue, Seychellen.

Een luxueuze autorondreis in Panama

Verkies je Zuid-Amerika boven Afrika? Dan kan je hetzelfde ook gewoon in Panama beleven. Hier vind je immers een ongerepte natuur maar ook tropische stranden die uitkijken op de Atlantische Oceaan. Ontdek het Panamakanaal, de Antonvallei en de avontuurlijke nevelwouden. Ook heel bijzondere vogels zal je er spotten. Uiteraard mag je ook nog even een zeiltocht maken langs de Pareleilanden terwijl de bemanning van jouw catamaran de vers gevangen kreeftjes tot een culinair hoogtepunt verheft.

De Antonvallei in Panama wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Panama.
De Antonvallei in Panama wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Panama.

Een poolreis met een klein cruiseschip

Toegegeven: Antarctica is niet meteen waar je aan denkt bij een luxueuze reis, maar een heerlijk warm cruiseschip maakt heel wat goed. Net zoals het uitzicht. Het is ideaal voor zij die natuur en luxe graag combineren en een van de meest onherbergzame gebieden actief hopen te ontdekken. Uiteraard geniet je er iedere dag opnieuw van een culinair spektakel, terwijl je af en toe ook voet aan land kan zetten. Misschien is er zelfs tijd voor een kiekje met een enthousiaste pinguïn?

Bergen en een cruiseschip in Antarctica op een zonnige dag.
Bergen en een cruiseschip in Antarctica op een zonnige dag.

Een weelderige rondreis in Bhutan

Wanneer we denken aan Bhutan, denken we aan monniken, maskers en tempels. Het is een van de boeiendste luxe rondreizen die we kunnen bedenken. Je gaat er dan ook verder dan andere stervelingen. Zo ontdek je Paro, het kloosternest dat zich op een hoogte van zevenhonderd meter tegen de rotsen laat plakken. Het is bijna bovennatuurlijk… Overnachten doe je in een al even magisch hotel waarbij de vergezichten vanaf het balkon net zo impressionant zijn als de rode panda die je in het land van de yeti ontmoeten mag.

Taktshang Goemba, Klooster in de bergen, Bhutan.
Taktshang Goemba, Klooster in de bergen, Bhutan.

Culturele luxe in Rajasthan

In Oost-Bhutan ontmoet je debatterende monniken. Een symbool van een rijke traditie. Voor wie cultuur en traditie het belangrijkste is, is er eveneens de luxe rondreis in Rajasthan. Het is de meest geliefde provincie van India. Met heerlijke plaatsen als Jodhpur en Udaipur kan je er uiteraard vertoeven in alle luxe, maar zal je je ook cultureel verrijken. Slapen doe je als een maharadja, terwijl een fietstocht door de groene regio ook voor zo’n Indiase heerser niet ongewoon is…

Mehrangarh-fort met de stad Jodhpur bij zonsondergang. Een UNESCO-werelderfgoed in Jodhpur, Rajasthan, India.
Mehrangarh-fort met de stad Jodhpur bij zonsondergang. Een UNESCO-werelderfgoed in Jodhpur, Rajasthan, India.

Welke van bovenstaande luxe reizen staan bij jou nog op je bucketlist? Of heb je er toevallig al een aantal afgestreept!? 😉

Reageren