Dit zijn de 5 meest bijzondere rondreizen in Noord-Amerika

Het wereldkampioenschap voetbal is opnieuw van start gegaan en het was gastland Rusland dat de spits mocht afbijten. In de schaduw van de festiviteiten werd intussen het WK 2026 toegewezen aan Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Twee van die drie landen zijn er nu niet bij in Rusland maar zijn zo wondermooi dat we ze zeker onder de aandacht wilden brengen. Tijd om op voorstudie te gaan? Wij presenteren jou alvast de vijf meest bijzondere rondreizen in Noord-Amerika.

Voor de liefhebbers van natuur

Natuurliefhebbers kunnen zeker de nationale parken in de Verenigde Staten bezoeken, maar de Canadese Rockies zijn eigenlijk nog een stuk ongelofelijker. Bij de formule vakantie Canada kan je geleide rondreizen ondergaan waarbij ongerepte dennenbossen, uitgestrekte valleien en opvallende gletsjers elkaar afwisselen. Een ideale rondreis start hier in Calgary en eindigt in Bella Coola. Die laatste bestemming kozen we niet zomaar uit: Bella Coola en Tweedsmuir bieden een unieke wilderniservaring waar je zowel beren als walvissen in hun natuurlijke habitat kan bezoeken. Intussen mogen ook Mount Robson, het Jasper Nationaal Park en het Banff National Park natuurlijk niet ontbreken. Heb je nog even tijd? Bezoek dan ook Icefield Parkway waar je gigantische elanden gewoon ziet grazen in de glooiingen van het landschap. Wonderbaarlijk!

Het prachtige turquoise Moraine Lake in de zomer Banff National Park, Canada

Bouw een eigen avontuur

Houd je van natuur maar heb je ook graag de nodige combinatie met cultuur en geschiedenis? Dan is de Deep South Discovery iets voor jou. Huur een camper en trek van stad tot stad. Jouw rondreis Amerika gaat van start in Atlanta waar je onder andere het Centennial Olympic Park zal terugvinden. Deze stad is eveneens de geboorteplaats van Martin Luther King. Een bezoekje aan zijn geboortehuis in de historische wijk van de zwarte gemeenschap, moet dan ook steeds hoog op de kalender staan.

Vanuit Atlanta zet je jouw reis verder naar Savannah, waar er een rustieke sfeer heerst en je steeds de charmante gastvrijheid voelt. Uiteraard breng je hier een bezoekje aan Forsyth Park met al haar prachtige tuinen, monumenten en haar bekende fontein. Neem zeker de tijd om enkele leuke kiekjes te schieten!

Zonnenstralen in de Great Smoky Mountains National Park
Zonnenstralen in de Great Smoky Mountains National Park

Toch liever wat natuur? Bouw via de uitgestrekte plantages van Charleston toe naar de climactische Great Smoky Mountains. Maak zeker nog een tussenstop in Nashville om via Memphis, Vicksburg en Natchez te eindigen in New Orleans. Ook Pansacola en Montgomery zijn zeker een bezoekje waard tijdens jouw terugreis naar Atlanta.

The Last Frontier: een rondreis in het ruige Alaska

Wie houdt van avontuur, moet dan weer in Alaska zijn. Hier bezoek je onder andere het Denali National Park, Summit Lake en Anchorage. Voeg zeker ook een rit met een hondenslee toe aan jouw agenda of ga gewoon vissen naar heilbot. Het belangrijkste tijdens de rondreis in Alaska: geniet van de ruwe uitgestrektheid van de lokale natuur. Gelet op de onaangename weersomstandigheden verblijf je uiteraard in diverse warme hotels.

Denali National Park, Alaska
Denali National Park, Alaska

Idealiter trek je vanaf Anchorage naar Talkeetna, om zo via Healy naar de Chena Hot Springs te trekken waar je ook ’s zomers een rit kan maken met de hondenslee. De verdere rondreis kan je naar hartenlust zelf vormgeven maar onder andere McCarthy (bezoek zeker de Kennecott Mine), Valdez, Palmer, Soldotna en Homer zijn ideale tussenstops tijdens jouw terugreis naar Anchorage. Wij zouden overigens ook bezoekjes aan Thompson Pass en Summit Lake aanbevelen.

Een luxueuze rondreis in Noord-Amerika

Is rondtrekken niet jouw ding maar wil je wel de mooiste plekjes van Noord-Amerika een bezoekje brengen? Dan is een cruise een echte aanrader. Vaak begint zo’n cruise in het Canadese Québec om zo via La Baie en de Serguenay River op zee te komen. Onderweg bezoek je mythische steden zoals Charlottetown en Sydney. Wat ons betreft is de fenomenale Fundybaai op de grens met de Verenigde Staten zeker een pitstop waard. Hier ervaar je het grootste getijdeverschil ter wereld en zie je bij laagwater de vissersboten gewoon in de slibberige modderpoel halthouden, om enkele uren later weer meters hoger te verschijnen. Uiteraard zet jouw cruise nadien koers naar Amerikaanse steden als Portland, Boston en New York. Dat alles doe je in een stijlvolle omgeving waar je nooit aan luxe hoeft in te boeten.

Ontdek de Amerikaanse oostkust

Origineel is deze rondreis misschien niet, bijzonder des te meer. Hier kan je winkelen in New York, genieten van het uitzicht van de Niagarawatervallen en fietsen doorheen Washington. Misschien is er ook wel even tijd om jouw historische kennis bij te schaven in het mythische Philadelphia? Een helikoptervlucht over het vrijheidsbeeld en een bezoek aan de Empire State Building Observatory mogen zeker niet ontbreken. Wil je optimaal genieten van deze rondreis? Dan zal je toch minstens drie weken vrij moeten maken. Maar geloof ons vrij: geen seconde zal je je vervelen.

Skyline van Philadelphia in de avond met de met de Schuylkill rivier
Skyline van Philadelphia in de avond met de met de Schuylkill rivier

Reageren