De 5 meest bijzondere plekken van Amsterdam

Liefhebbers van kunst, shoppen, design en architectuur kunnen hun hart ophalen in Amsterdam. De beroemde stad aan de Amstel is de bakermat van vele bekende kunstenaars, trendy restaurants en artistieke en bijzondere shops. Maar wat zijn nu de meest unieke hotspots van deze stad die je zeker niet mag missen? We nemen je even mee langs vijf plekken die je gewoon echt even gezien (of gedaan) moet hebben.

Vondelpark 3: The place to be

In de zomer is dit zonnige terras in het Vondelpark voor het oude Filmmuseum ‘the place to be’. Je kunt er heerlijk ‘terras-kijken’ en genieten van alle langskeelerende, skatende en joggende Amsterdammers in het Vondelpark. Perfect geschikt voor een heerlijk ontbijtje of lunch en een heerlijke groene oase van rust midden in de drukke stad. Maak direct ook even een wandeling door het Vondelpark en bezoek daarna de nabijgelegen chique van Baerlestraat en het van Gogh- of het Rijksmuseum.

Shoppen op de Haarlemmerdijk

De Haarlemmerdijk staat bekend als de leukste winkelstraat van Amsterdam. Je vindt er tal van trendy nieuwe winkels met concepten en producten die verre van standaard zijn. Begin met een koffie bij Two for Joy Coffee Roasters en shop dan vintage bij Sjiek de Friemel of breng een bezoek aan Restored of Concrete Matter en de Gift Lab voor vintage kleding, accessoires van beton en originele cadeautjes. Genoeg om even heerlijk rond te kijken. Loop binnendoor via de Prinsengracht naar de Rozengracht en vervolg je shoptour in de Jordaan.

High tea in het Amstel Hotel

High tea in het Amstel Hotel

Wie Amsterdam zegt, zegt Amstel hotel. Want ja, dat is toch wel één van de meest bekende plekken van Amsterdam. Alleen de inrichting van dit hotel is al een bezoek waard. En wie wil er nu niet even op het terras aan de Amstel zitten in de zomer? Geniet er van een heerlijke uitgebreide high tea. Ok, daar hangt wel een prijskaartje aan (49,95 euro), maar het is dan ook een once-in-a-lifetime experience. Maar je kunt natuurlijk ook alleen een espressootje nemen. Vanuit het Amstelhotel ben je in vijf minuten in de artistieke Albert Cuijp wijk, die met zijn vele leuke restaurantjes en shops ook zeker een aanrader is.

Dakterras Hopp: weids uitzicht over de hele stad

Groen is hot en we voegen het toe waar we maar kunnen. Ook op dakterrassen zoals bij Hopp in Amsterdam: het eco groene dakterras van Casa 400. Je hebt er een prachtig uitzicht over de hele stad, vooral bij zonsondergang. Op de kaart vind je vooral gezonde en biologische gerechten. En oh ja, Hopp is alleen open wanneer de zon schijnt. Een perfecte plek voor een lunch in de zon!

Boot tour met zonsondergang

Boot tour met zonsondergang

De beste manier om Amsterdam te ontdekken is natuurlijk door een bootje te huren. Zo heb je een totaal andere beeld op de stad en kun je rustig genieten van alle prachtige architectuur. Ook een tochtje over het IJ is natuurlijk een must. Huur je boot bij voorkeur in ‘s-middags een zonnige dag zodat je aan het einde kunt genieten van de prachtige zonsondergang over de stad. En je kunt bijvoorbeeld ook een bootje huren in Amsterdam met het light festival en genieten van deze spectaculaire lichtshow in de stad.

 

Reageren