De 5 beste tips over reisartikelen om mee te nemen

Als je op reis gaat zijn er veel zaken die je van te voren moet regelen en voorbereiden. Een van de belangrijkste dingen die daarbij hoort is het inpakken van je koffer. Je wilt uiteraard niks vergeten, maar ook voorkomen dat je te veel onnodige spullen en reisartikelen meesleept op reis. Vind jij het altijd lastig om je koffer goed en praktisch in te pakken en kun je wel wat tips gebruiken? In dit blog geef ik de beste tips over welke reisartikelen echt niet mogen ontbreken in jouw koffer!

Praktische reisaccessoires voor een comfortabele reis

Bepaalde reisartikelen komen tijdens je vakantie meer dan eens van pas. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een moneybelt voor al je belangrijke papieren, bankpasjes en wat contant geld. Daarnaast zijn een kofferriem en bagagehanger handige reisartikelen als je je koffer gemakkelijk wilt kunnen terug vinden op een druk vliegveld. Ben je op zoek naar reisartikelen die een lange vlieg- of busreis net wat comfortabeler maken? Dan zijn onder andere een nekkussen, slaapmasker, koptelefoon en hand ventilator onmisbaar. De hand ventilator is een voorbeeld van een reisartikel dat altijd wel in je tas past. Daarnaast zal het tijdens een vakantie in een warm land snel voor de broodnodige verkoeling zorgen!

Niet vergeten: belangrijke papieren!

In principe kun je je op vakantie prima redden met alleen je paspoort en een creditcard zonder limiet.Heb jij echter geen creditcard zonder limiet of wil jij simpelweg voorkomen dat je al je reisartikelen op de plaats van bestemming nog moet kopen of zien te regelen? Dan is het slim om te beginnen met het verzamelen en inpakken van al jouw belangrijke papieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vaccinatieboekje, verzekeringspas en een internationaal rijbewijs. Vergeet ook niet om altijd een kopie van alle belangrijke documenten te maken en deze op een veilige plek te bewaren.

De powerbank en wereldstekker: handige gadgets voor op reis!

Als je een reis gaat maken naar “the middle of nowhere” of een plek waar de elektriciteit nog wel eens wil uitvallen, is een powerbank een echte uitkomst. Met dank aan dit handige reisartikel zul jij altijd snel je telefoon, tablet of laptop kunnen opladen. Een andere belangrijke gadget is de wereldstekker. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over het opladen van je elektrische apparaten in het buitenland. Sommige stekkers zijn bovendien geschikt voor bijna alle landen ter wereld, wat weer enorm praktisch is als je op wereldreis gaat!

Kleding en overige onmisbare reisartikelen

In je koffer wil je natuurlijk zo weinig mogelijk zware spullen als schoenen, kleding en verzorgings- en reisproducten meenemen. Het is daarom slim om zo veel mogelijk multifunctionele schoenen en kleding mee te nemen waarmee je zowel op het strand als in de stad kunt verschijnen. Ook sjaaltjes, sokken en een hoed of pet zijn altijd makkelijk om bij je te hebben op reis. Qua persoonlijke verzorging kun je veel producten in mini reisverpakkingen meenemen, dit scheelt veel in gewicht en is dus een stuk praktischer. Reisartikelen die echter nooit mogen ontbreken in je koffer zijn muggenspray, oordopjes en zonnebrandcrème!

Lees ook: 7 tips bij het inpakken van je backpack

Geval van nood?

Tijdens je vakantie kun je maar beter op alles voorbereid zijn. En ja, dus ook op noodgevallen zoals ziek worden of een verwonding oplopen. Belangrijke reisartikelen om mee te nemen zijn dan ook diarreeremmers, pijnstillers, tabletjes tegen reisziekte en pleisters. Daarnaast zijn een EHBO-tasje of verbanddoos voorbeelden van reisartikelen die je liever niet wilt gebruiken, maar in geval van nood wel erg goed van pas kunnen komen. Vergeet overigens niet om ook altijd een reiswoordenboekje en een boekje met de belangrijkste adressen en telefoonnummers van je contactpersonen aan het thuisfront tussen je reisartikelen te stoppen. Dit kan erg nuttig zijn als je een lokaal ziekenhuis of een dokter zou moeten bezoeken.

Past je koffer nog dicht met al deze handige reisartikelen?

Met de 5 bovengenoemde tips heb je in principe alle belangrijke reisartikelen en gadgets op zak voor een geslaagde vakantie. We hopen dat alles nog in de koffer past, en je er niet voor hoeft te kiezen om een van deze praktische reisartikelen alsnog thuis te laten bijv. die wereldstekker. Ze zullen allemaal goed van pas kunnen komen en je vakantie net wat comfortabeler en fijner laten verlopen! Een goede reis gewenst!

Reageren