De 12 mooiste kastelen van het Verenigd Koninkrijk

Een aantal van de mooiste kastelen uit de Middeleeuwen zijn terug te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Waar op het vasteland van Europa veel kastelen in verval zijn geraakt en zijn verdwenen, zijn de kastelen in het Verenigd Koninkrijk goed onderhouden en nog net zo sprookjesachtig als vroeger. Met hun schitterende architectuur, hun geweldige kasteeltuinen en hun boeiende geschiedenis zijn deze kastelen absoluut een bezoekje waard. Wij zetten voor jou de twaalf mooiste kastelen van het Verenigd Koninkrijk op een rij.

Lees ook: De mooiste natuurparken van het Verenigd Koninkrijk

Warwick Castle

We beginnen met Warwick Castle, dat in 1068 is gebouwd door Willem de Veroveraar. Het kasteel is van tijd tot tijd grondig gerenoveerd en heeft daardoor veel van de stijl en klasse van vroeger weten te behouden. Tegenwoordig is het een toeristische attractie, waar jaarlijks verschillende exhibities worden tentoongesteld. 

Warwick Castle

Kilkenny Castle

Het in de 13e eeuw gebouwde Kilkenny Castle is bijzonder populair bij toeristen. Hoewel je in de wintermaanden rustig zelf kun rondkijken in het kasteel, is het in de zomermaanden aan te raden van tevoren te boeken om lange wachttijden te voorkomen.

Kilkenny Castle

Ballindalloch Castle

In Ballindalloch Castle komen alleen dappere bezoekers, want in dit kasteel wonen diverse geesten en spoken. Hoewel het kasteel alleen open is in de zomermaanden en dan vooral de kasteeltuinen bijzonder zijn, vormt het spookverhaal de grootste aantrekkingskracht van het kasteel.

Ballindalloch Castle

Edinburgh Castle

Om precies 1 uur middags klinkt een flinke knal door Edinburgh. Die komt van de ‘timegun’ van Edinburgh Castle, de trots van de Schotse hooglanden. Dit kasteel herbergt diverse winkels, cafe’s, restaurants en is één van de grootste toeristische attracties in Schotland.

Edingburgh Castle

Eilean Donan

Eilean Donan is een populair kasteel dat volledig is opengesteld voor bezoekers. Hoewel het originele kasteel was vervallen tot een ruïne, is het in de loop van de 20e eeuw volledig gerestaureerd waardoor toeristen nu weer kunnen genieten van dit bijzondere kasteel.

Eilean Donan

Arundel Castle

Arundel Castle is vooral bekend omdat de Duke van Norfolk er al vier eeuwen in woont. Het prachtige kasteel is opengesteld voor publiek en bevat naast diverse tuinen en exhibities ook een cricketveld.

Arundel Castle

Bodiam Castle

Bodiam Castle is een bijzonder kasteel omdat het alle eigenschappen heeft van de klassieke Middeleeuwse kastelen. Dit 14e-eeuwse kasteel bevat een slotgracht, torens en een grote binnenplaats met valhek. Hoewel het binnenste nu een ruïne vormt, blijft het kasteel een toeristische trekpleister.  

Bodiam Castle

Glamis Castle

Als geboorteplaats van Queen Elisabeth is Glamis Castle een beroemd historisch kasteel. Daarnaast spelen diverse verhalen van Shakespeare zich af in dit kasteel, warong het bekende verhaal van McBeth. Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, die alle historische bijzonderheden aan het licht brengen.  

Glamis Castle

Inveraray Castle

De fans van Downton Abbey zijn vast dol op Inveraray Castle, waar zich het slot van seizoen drie afspeelde. Het bijzondere kasteel heeft daarnaast een boeiende geschiedenis en is van alle gemakken voorzien, van een café tot een giftshop.

Inveraray Castle

Ashford Castle

Wil je naar Ierland in stijl, dan is Ashford Castle absoluut de moeite waard. Dit luxueuze vijf-sterren hotel is gevestigd in het originele 13e-eeuwse kasteel. De hotelgasten kunnen genieten van een echt Middeleeuws verblijf, inclusief hemelbedden, harnassen en wandkleden.

Ashford Castle

Castle Howard

Het Castle Howard is bekend vanuit verschillende films, omdat het een schitterende filmlocatie biedt. Het kasteel is in de loop van ruim honderd jaar gebouwd omdat diverse kasteelheren halverwege de bouw door hun budget heen waren of een oorlog te voeren hadden. Hoewel het gebouw in de brand van 1940 zwaar beschadigd is, is het sindsdien weer helemaal gerenoveerd. 

Castle Howard

Dublin Castle

In Ierland was Dublin Castle lange tijd het teken van de Britse regering. Sinds Ierland onafhankelijk is geworden, wordt het kasteel gebruikt voor diverse regeringszaken. Omdat het zo’n bekend stijlicoon is, is het in diverse films en series opgenomen

Lees ook: de leukste bezienswaardigheden van Dublin

Dublin Castle

.

Elk van deze kastelen is bijzonder de moeite waard om te bezoeken. Er zijn diverse vervoersmogelijkheden naar het Verenigd Koninkrijk, zoals het vliegtuig en de trein. Dit is echter vrij prijzig en bovendien heb je vervolgens in Engeland geen vervoer. De ferry is dan wel een heel geschikt vervoermiddel, omdat je dan je eigen auto kunt meenemen. Daarnaast is reizen met de ferry al een hele belevenis op zich.

Reageren