De 10 mooiste plekken in Tanzania

Tanzania is een land vol prachtige natuurwonderen. Binnen de landsgrenzen zijn namelijk sneeuwachtige bergtoppen, de Great Migration oftewel Grote Trek, de Big Five, allerlei safari’s en mooie stranden te vinden! In dit artikel kun je daarom de tien mooiste plekken in Tanzania lezen.

Serengeti National Park‎

Serengeti National Park

Het beroemdste en oudste nationaal park van Tanzania is het Serengeti National Park‎. Dit park is dan ook echt absoluut een bezoekje waard als je een rondreis in Tanzania maakt! Niet alleen vanwege de Grote Trek van enorme groepen gnoe’s en zebra’s, maar ook vanwege de Big Five die je hier kunt spotten. Het is niet voor niets dat Serengeti National Park op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je ervaart hier echt het Afrikaanse safari-gevoel en dit park wordt door sommigen ook wel het “Zevende Wereldwonder” genoemd.

Zanzibar

Zanzibar

Voor de kust van het vasteland van Tanzania ligt Zanzibar, een semi-autonoom eilandengroep. Verwacht hier mooie witte zandstranden, azuurblauw water en een hoofdstad die op de Werelderfgoedlijst staat. Het Paleis van de Sultan neemt je mee terug de geschiedenis in en verder zijn er talloze moskeeën en historische architectuur te bewonderen in het oude stadscentrum.

Bekijk ook deze top activiteiten op Zanzibar:

Nungwi

Nungwi

Nungwi ligt in het noorden van Zanzibar en dit vissersdorp verdient ook zeker een vermelding in dit lijstje. Het strand hier is namelijk een bounty-paradijs met alles wat je je maar kunt bedenken als je een tropisch eiland voor je ziet. Zwierige palmbomen, parelwitte zandstranden, helderblauw water, vissersbootjes die rustig in zee dobberen en een supermooi zonsondergang.

Kilimanjaro

Klimanjaro

Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en staat bij veel bergbeklimmers op hun bucketlist, aangezien deze berg de hoogste top ter wereld heeft die je kunt beklimmen. De Kilimanjaro is eigenlijk een slapende vulkaan met drie kegels (de Shira, Kibo en Mawenzi). Tijdens de beklimming kom je allerlei soorten flora en fauna tegen. Aan de voet van de berg kom je vruchtbaar landbouwgrond tegen en vervolgens kom je langs een regenwoud, weidelandschap eb woestijnlandschap. Tenslotte kom je op de top sneeuw en ijs tegen.

Mnemba Island

Mnemba

Mnemba is een privé-eiland ten noordoosten van Zanzibar en je waant je hier in een paradijs. Op dit eiland zijn slechts tien luxe lodges te huur, dus je bent ver weg van alle drukte. De ideale bestemming om met je geliefde naartoe te gaan! De stranden zijn parelwit en je kunt er heel goed snorkelen en diepzeeduiken, want de onderwaterwereld is enorm gevarieerd.

Ruaha National Park

Ruaha National Park

Ruaha National Park is het grootste park in Tanzania en ligt in het centrum van het land. Het park is wel minder toegankelijk dan andere parken en daardoor wordt het ook minder bezocht door toeristen. Toch is Ruaha National Park zeer zeker de moeite waard! Je kunt hier uitgestrekte landschappen vol rotshellingen en heuvels met talloze apenbroodbomen vinden. Verder lopen er ook leeuwen, antilopen, nijlpaarden, olifanten, luipaarden, giraffen, cheeta’s, zebra’s, jakhalzen en buffels rond.

Mafia Island

Mafia

Liefhebbers van prachtige stranden zitten bij Mafia Island goed, want hier zijn witte zandstranden, helderblauw water, adembenemende lagunes en kleurrijke koraalsoorten te vinden. Op dit eiland gelegen in de Indische Oceaan is ook een maritiem park waar je kunt duiken.

Bekijk deze top-beoordeelde accommodatie opties op Mafia Island:

Lake Manyara

Lake Manyara

Het Lake Manyara National Park ligt in de regio’s Manyara en Arusha en in dit park kun je allerlei soorten dieren vinden, waaronder flamingo’s in het bijzonder. Tijdens het natte seizoen trekken rond de 300 vogelsoorten langs dit nationaal park en in het droge seizoen kom je olifanten, giraffen en nijlpaarden tegen.

Ngorongoro krater

Ngorogoro

De Ngorongoro is de grootste ingestorte vulkaankegel (oftewel intacte caldera) van de wereld en rond dit gebied leven talloze dieren. Sterker nog, rond de Ngorongoro is de hoogste dichtheid qua groot wild van heel Afrika te vinden en uiteraard kun je ook hier de Big Five spotten. Het bijzondere aan Ngorongoro is dat hier ook een kleine groep zeldzame zwarte neushoorns leven. Het gebied staat tevens op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Mahale Mountains National Park

Mahale Mountains National Park

Aan de oevers van Lake Tanganyika is het Mahale Mountains National Park te vinden en dit is misschien wel de beste plek in de wereld waar je chimpansees van dichtbij kunt bekijken! De bergtoppen van de Mahale Mountains zijn mooi bebost en dit groen loopt over tot de oevers van het Tanganyikameer. Het meer bevat helderblauw water en kijkt uit op de mistige Mount Nkungwe. Naast een grote populatie chimpansees kun je in het Mahale Mountains National Park ook andere apen zoals de gele baviaan en de rode franjeaap (oftewel colobusaap) spotten.

Reageren