De 10 beste restaurants in Valencia

Op zoek naar de beste restaurants in Valencia? Deze prachtige Spaanse stad kan er ook wat van op culinair gebied. Natuurlijk wil je een tapas restaurant in Valencia bezoeken, maar er zijn ook talloze andere trendy restaurants die de moeite van een bezoek waard zijn. Geniet van een lekker etentje in een van de beste restaurants in Valencia uit onze top 10!

1. La Mas Bonita

Niets is zo gezellig dan eten aan het strand wanneer de zon mooi aan de hemel staat. Natuurlijk vind je ook in Valencia restaurants die vlakbij de zee zijn. La Mas Bonita is een van die hippe plaatsen die je zeker een bezoekje moet brengen. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. De leuke blauwe luiken zorgen ervoor dat het restaurant er heel gastvrij uitziet. Ook in de tuin is het erg gezellig. Er zijn veel knusse zitjes waar je zowel een plaatsje in de zon als in de schaduw kunt vinden. De kaart is internationaal en je kunt er ook veel lekkere zoete hapjes bestellen voor op de middag.

2. Las Cuevas

Als je een goed tapas restaurant in Valencia zoekt, dan moet je bij Las Cuevas zijn. In het restaurants komen vooral veel locals en dat is misschien wel de beste reclame. De Spanjaarden zelf weten immers wel wat zij van tapas mogen verwachten. De kaart is erg uitgebreid en je kunt er dan ook veel verschillende gerechtjes kiezen. Je vindt Las Cuevas vlakbij het Plaza de la Virgen.

3. Bar Rausell

Een ander tapas restaurant in Valencia dat zeker op je lijstje moet komen, is Bar Rausell. Hier kun je genieten van heerlijke vlees- en visgerechten. Ook diverse rijstgerechten staan op de uitgebreide menukaart. Volgens de locals is dit het beste restaurant van Valencia als het op patatas bravas aankomt. Wist je dat Bar Rausell een echt familierestaurant is? Het was het eerste restaurant waar je de kippen aan het spit gebraden werden. Vandaag de dag kun je er zelfs afhaalmaaltijden bestellen.

4. Casa Carmela

Als je in Spanje bent, wil je natuurlijk ook een keer paella gegeten hebben. Dit typisch Spaanse gerecht gaat nooit vervelen. Uiteraard kan dat ook bij een van de beste restaurants van Valencia. Het restaurant ligt vlakbij het strand en het is op traditionele wijze ingericht. De paella wordt hier nog echt op een houtvuur klaargemaakt en dat proef je. Het kost misschien wat tijd voor je je maaltijd op je bord hebt, maar het is zeker authentiek.

goede restaurants Valencia

5. Valen & Cia

Alleen om de naam zou je hier al naar binnen gaan. Je vindt het restaurant in de wijk L’Eixample, een chiquer gedeelte van Valencia. Het eten is hier heerlijk en de porties zijn relatief groot. Wel iets om rekening mee te houden als je tapas gaat bestellen. Het is er vaak erg druk en ook hier komen de locals graag. Wil je er in het weekend eten? Reserveer dan van tevoren.

6. Cannala Bistro

Als je op zoek bent naar een restaurant met een snelle bediening, dan moet je bij Cannala Bistro zijn. Alles gaat hier razendsnel. Wil je wat minder snel eten? Dan kun je dit het beste van tevoren even aangeven. De menukaart is uitgebreid en er staan veel lekkere lokale gerechten op. Van tevoren reserveren is wel verstandig.

7. Mercado Central de Valencia

Als we het over lekker eten hebben in Valencia, dan moet de Mercado Central er zeker bij staan, zelfs al is het geen echt restaurant. Hier kun je vooral veel vers voedsel vinden, zoals groenten en vis. Misschien heb je wel een huisje gehuurd en wil je een dagje zelf koken. Dan kun je hier echt lekkere ingrediënten halen. Ook voor een leuke picknick vind je hier volop lekkere dingen.

8. Bocados

In het centrum van Valencia vind je veel trendy restaurants en Bocados is er daar een van. Dit hippe adresje is dé plaats om te lunchen. Je vindt het restaurantje vlakbij het Plaza de la Virgen. Je kunt er overigens niet alleen lunchen, maar ’s avonds kun je er ook terecht voor een drankje. Als je in Valencia een restaurant zoekt dat voordelig is, dan hoort Bocados daar ook zeker bij.

9. Sagardi

Pinchos zijn misschien wat minder bekend dan tapas, maar zeker niet minder lekker. Deze kleine hapjes zijn ideaal wanneer je met familie of vrienden gezellig om de tafel wilt zitten. Er zijn in Valencia restaurants met pinchos in overvloed, maar als je echt lekker wilt eten, dan is Sagardi een aanrader. De hapjes staan op de bar uitgestald als een soort buffet. Je betaalt achteraf, per stokje!

tapas restaurants Valencia

10. La Salita

La Salita is een restaurant van een tv-kok. Begoña Rodrigo werd bekend via het kookprogramma ‘Top Chef’. Nadat ze dit programma gewonnen had, ging het hard met haar carrière. Al snel begon ze haar eigen restaurant in Valencia: La Salita. Tot op de dag van vandaag is het een groot succes. De gerechten worden bereid met verse ingrediënten van de Mercado Central. Je kunt hier niet alleen Spaanse gerechten bestellen, maar ook internationale gerechten. Leuk weetje: de man van Begoña Rodrigo is Nederlands.

Maak je keuze maar eens uit de beste restaurants in Valencia en laat je verrassen door de diverse koks. Voor goede restaurants ben je in Valencia op de juiste plaats! Wist je trouwens ook dat Valencia de sinaasappelstad van Spanje is?

Valencia restaurants

Reageren