De 10 beste restaurants in Sevilla

Het Spaanse Sevilla is een wereldstad en biedt een ruim assortiment aan goede restaurants. Natuurlijk is tapas hier een begrip, maar ook de internationale keuken hoef je in deze mooie en gezellige stad niet te missen. Hieronder vind je tips over de 10 beste restaurant in Sevilla.

De beste tip die we je kunnen geven is overigens om niet te vroeg in de avond een restaurant te gaan bezoeken. Ook door de week gaan de Spanjaarden zelf niet voor 20.00 uur aan tafel. Dat is eigenlijk ook het tijdstip waarop je in Sevilla buiten de deur gaat eten. Onze tips voor een goed restaurant in Sevilla!

1. Da Pino

Italiaans in Sevilla eten, doe je bij Da Pino. Het restaurant is gezellig en heeft een mooie kaart. Hier kan je een pizza nemen of je favoriete pasta. Maar het zou niet op deze lijst staan als er ook geen heerlijke biefstukken werden geserveerd. Voor een heerlijk avondje in echte Italiaanse sfeer en een rekening die niet tegen zal vallen is Da Pino de juiste keuze.

2. Mama Bistro

Deze bistro ligt vlak bij de kathedraal en een tafeltje bij het raam is dan ook een aanrader. Daarvoor is het verstandig om te reserveren. Als je een avond iets geheel anders zoekt dan tapas, ben je hier aan het juiste adres. De gerechten zijn verrassend en er wordt veel aandacht aan de presentatie besteed. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte kabeljauw met een wasabi? De amuse is soms al een mooie indicatie van wat je kan verwachten. Wij kregen een heerlijk hapje watermeloen.

3. Hops and Dreams

Hier ga je naar toe voor een gezellige maaltijd met een biertje erbij. De keuze uit verschillende soorten bier doet beslist niet onder voor een Belgisch restaurant. Het restaurant ligt net even buiten het toeristische centrum en daardoor zijn er vaak veel Spanjaarden die hier hun tapas komen eten. Dat zegt wellicht al voldoende over de kwaliteit daarvan. Vraag ook beslist naar de sardines. Die zijn echt heerlijk. Belangrijk is ook dat je je meteen welkom voelt in deze gezellige gelegenheid.

Lees ook: Stedentrip naar Sevilla? Dit zijn de 10 leukste bezienswaardigheden!

4. Vega 10

Zoals wel vaker ligt er een restaurant van topklasse in een buurt waar je het eigenlijk niet verwacht. Snel naar binnen dus en laat je maar een avond echt verwennen met heerlijke hapjes en een perfecte bediening. In Vega 10 voel je je echt welkom. Niets is te veel moeite en alles wordt tot in detail uitgelegd. Vega 10 is gevestigd in de wijk Triana en dat betekent even zoeken. Hier kom je vast een tweede keer terug. De prijzen zijn ook beslist niet te hoog voor de geboden kwaliteit.

5. Bocatti di Cardinale

Dit is geen trendy bar of een formeel restaurant. Het is een gewoon gezellige tapasbar waar vooral de locals komen om van een smakelijke lunch te genieten. Juist daarom mag het niet ontbreken aan dit lijstje met de beste restaurants van Sevilla. Het kleine keukentje maakt een keur aan vleeswaren en kaas tot een heerlijk gerecht en ook op dit tijdstip kan een glas lokale wijn al perfect smaken. De porties zijn genereus en de prijzen niet echt laag, maar redelijk in verhouding voor wat je wordt geboden. Een echte aanrader als je een goed restaurant in Sevilla zoekt!

beste restaurants Sevilla

6. Akashito

Dit Japanse restaurant heeft maar een beperkt aantal zitplaatsen binnen en buiten. Reserveren is dus noodzakelijk als je zeker wilt zijn van een bijzondere maaltijd. In korte tijd heeft Akashito het Japanse eten populair gemaakt in Sevilla. Dat zal je ook begrijpen als je een bezoek brengt aan dit restaurant in Sevilla. Men zegt dat hier de maki de beste is buiten Japan. De chefkok is graag bereid om je van advies te dienen om voor jou de meest geschikte maaltijd samen te stellen. Dat maak je niet overal mee.

7. Meraki

Een zeer eigentijds restaurant in Sevilla-centrum. Men serveert hier geen traditionele tapas maar kleine gerechten waarvan de keuze zeer uitgebreid is. Alles wordt à la minute voor je klaargemaakt en je merkt dat men hier passie heeft voor het eten dat de klanten wordt voorgezet. Het personeel is bijzonder vriendelijk en duidelijk trots op het restaurant en ze willen maar al te graag vertellen over de heerlijke gerechten die op de kaart staan.

Lees ook: Sevilla, de onontdekte parel van Zuid-Spanje

8. Restaurante Jamatelo

Een restaurant dat de moeite waard is om buiten het centrum te gaan eten. De keuken is open en je ziet hoe vlekkeloos die is. Het bedienend personeel spreekt eigenlijk alleen Spaans en dat is wel iets waarmee je rekening moet houden als je hier besluit te gaan eten. Daarvoor word je wel beloond met eersteklas eten in een gezellige omgeving. Er staan vooral tapas op de kaart, maar niet de standaard gerechten die je in de toeristische restaurants zal aantreffen. Smaakvol en met een ruime keuze in wijn.

tapas Sevilla

9. Al Wadi

Om in het restaurant te komen moet je wel eerst de smalle Calle Jimios vinden. Daar is dit kleine Libanees/Marokkaans restaurant namelijk gevestigd. De inrichting is mooi en verplaatst je meteen naar de sfeer van het Midden-Oosten. De menukaart is uitgebreid en biedt een keur aan lekkere gerechten. De kaart is tweetalig waaronder Engels en dat zorgt ervoor dat het meer eenvoudig is om de juiste schotel te vinden. De lamskoteletten zijn heerlijk pikant gekruid en met een rode wijn erbij is dat een uitstekende keuze voor een hoofdgerecht.

Sevilla restaurant

10. La Escalona

Natuurlijk sluiten we de lijst af met een restaurant waar je originele kwaliteit tapas kan eten, je bent tenslotte in Sevilla. De aandacht die wordt besteed aan het opmaken van de borden doet je meteen denken aan een duur sterrenrestaurant. Maar als je hier na een avond genieten op niveau de rekening krijgt gepresenteerd zal dat beslist meevallen. Dit restaurant is beslist een aanrader voor iedere bezoeker die de sfeer en de smaken van Sevilla wil leren kennen. Het restaurant is makkelijk te vinden op de Plaza de la Alfalfa.

Hier liggen de 10 beste restaurants van Sevilla


Een citytrip naar Sevilla heeft veel te bieden. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn vele bezienswaardigheden. Uiteraard kan je hier in het zuiden van Spanje praktisch het gehele jaar rekenen op zon en aangename temperaturen. En een welbestede dag sluit je natuurlijk af met een heerlijke maaltijd in een van de beste restaurants in Sevilla!

Reageren