De 10 beste restaurants in Parijs

Parijs is de stad van de liefde, maar ook van het lekkere eten. Je vindt er talloze restaurants, maar wat zijn nu de beste restaurants in Parijs? Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd die je zeker niet mag missen tijdens een verblijf in deze stad. Voor elke dag een leuk adresje wanneer je wat langer in de stad bent. Ga je een weekend naar Parijs? Dan kun je zeker een mooie selectie maken uit onze tips voor trendy restaurants in Parijs.

Top 10 beste restaurants in Parijs

1. Maxim’s

Maxim’s is een van de bekende restaurants in Parijs. Het bestaat al sinds 1893 en mocht altijd veel beroemdheden ontvangen. Aristoteles Onassis was bijvoorbeeld een graag geziene gast in het restaurant. Het interieur is erg sfeervol en je ziet hier de typische art déco-stijl, die in vroeger jaren zo typerend was voor Parijs. De keuken is verfijnd en er staan voornamelijk echt Franse gerechten op de kaart. Er treden regelmatig zangers en zangeressen op, zodat je tijdens de maaltijd kunt genieten van live muziek. Maxim’s verkoopt ook allerlei delicatessen, zoals chocolade en heeft een eigen champagne-label. Deze champagne wordt ook in Nederland verkocht. Op dit moment is de bekende modeontwerper Pierre Cardin de eigenaar van Maxim’s.

3 Rue Royale, Paris

Beste restaurants Parijs

2. Café Charlot

Café Charlot behoort tot de hippe restaurants van Parijs. Je hebt er vast al wel eens van gehoord. Ze bieden veel bekende gerechten aan. Denk maar aan omeletjes, sandwiches en hamburgers. Je kunt er echter ook smakelijke hoofdgerechten voor een diner bestellen. Het restaurantje heeft een gezellig terras met ronde tafeltjes en luifels. Dankzij de heaters kun je er ook op de koude dagen lekker buiten zitten. Zo kun je genieten van je maaltijd en gezellig mensen kijken.

38 Rue de Bretagne, Paris

3. Restaurant Le W

Restaurant Le W is een Michelinrestaurant dat bij Hotel Le Warwick hoort. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende keuken en de gerechten worden op een heel mooie manier gepresenteerd. Bovendien staat Restaurant Le W erom bekend dat de menu’s heel betaalbaar zijn voor een Michelinrestaurant. Het draait allemaal om traditionele gerechten met een moderne twist. Het hotel ligt vlakbij de Champs-Elysées en wanneer je een tafeltje bij het raam hebt weten te bemachtigen, kun je genieten van zicht op de Eiffeltoren. Het is dan ook zeker in het centrum van Parijs gelegen. Reserveren is wel verstandig!

5 Rue de Berri, Paris

4. Kunitoraya

Een keer een Japans hapje eten in Parijs? Dan is Kunitoraya een aanrader. Dit is een van de meest trendy restaurants in Parijs als het om de internationale keuken gaat. De sfeer is er geweldig en je kunt vanuit het restaurant gewoon de keuken in kijken. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de koks bezig zijn om een maaltijd voor de gasten van die dag te bereiden.

5 Rue Villedo, Paris

5. Chartier

Wil je culinair Parijs ten volle beleven, dan ga je naar Chartier. De sfeer is helemaal op zijn Frans en je wordt hier nog bediend door obers in traditioneel kostuum. Er staat vrijwel altijd een rij voor de deur, maar wanneer je erin gaat staan, zal je merken dat je snel geholpen wordt. Het is geen restaurant waar je voor je privacy komt, want er wordt volop met elkaar gepraat en er worden zelfs gerechten gedeeld. Ook Chartier kun je op het lijstje met betaalbare restaurants schrijven.

7 Rue du Faubourg Montmartre, Paris

Restaurant Parijs

6. La Poule au Pot

Wanneer je naar de beste restaurants in Parijs zoekt, ben je vast ook op zoek naar een paar restaurants met de traditionele Franse keuken. Bij La Poule au Pot ben je dan zeker aan het juiste adres. Het restaurant bestaat inmiddels al ruim 35 jaar. Je vindt het in Les Halles. Aan de muur hangen plaatjes met namen van beroemdheden die hier hebben gegeten, zoals Frank Sinatra.

9 Rue Vauvilliers, Paris

7. La Coupole

La Coupole is een ruime brasserie waar altijd een feestelijke sfeer hangt. Dat komt misschien ook doordat er van elk verjaardagsfeestje een waar spektakel wordt gemaakt. Dan wordt het licht gedimd en doet het personeel al zingend een rondje door de zaak. Natuurlijk hoort daar ook een dessert met vuurwerk bij. Op de kaart staan zowel vlees- als visgerechten en de profiteroles ontbreken ook niet aan het menu.

102 Boulevard de Montparnasse

8. Breizh Café

Een verblijf in Frankrijk is niet af zonder een crêpe gegeten te hebben. Dit is vooral een traditioneel gerecht in het noordwesten van het land. In Parijs vind je Breizh Café, waar het crêpes bakken echt tot een kunst verheven is. Het wordt wel de beste crêperie van Frankrijk genoemd en je kunt er veel varianten bestellen. Ook de galette staat hier op de menukaarten. Dit is eigenlijk een dichtgevouwen crêpe.

109 Rue Vieille du Temple

Trendy restaurants Parijs

9. Bouillon Pigalle

Vlakbij metrostation Pigalle vind je het restaurant Bouillon Pigalle. Ben je op zoek naar betaalbare trendy restaurants in Parijs, dan is dit echt een aanrader. De menukaart is Frans, maar tegelijkertijd heeft het een heel internationaal tintje. Je kunt er heel voordelig eten. Voor biefstuk met friet betaal je rond de € 10,- per persoon en dat is dan ook heel schappelijk. De wijn kun je net zo voordelig bestellen, waardoor je helemaal niet veel kwijt bent aan het diner in dit restaurant in Parijs.

22 Boulevard de Clichy

10.  Au Passage

Een van de meest hippe restaurants van Parijs is Au Passage. Een restaurant waar je in het voorbijgaan echt even stil moet blijven staan. Want het eten is hier geweldig en ook hier zijn de gerechten heel betaalbaar. De bediening is jong en eigentijds en de borden worden op een leuke manier opgemaakt. De sfeer is er geweldig. Dit restaurant is een leuke gelegenheid wanneer je met vrienden een hapje wilt eten tijdens je verblijf!

1bis Passage Saint-Sébastien

Lees ook het artikel: De tofste plekken om te lunchen in Parijs

Reageren