De 10 beste restaurants in Malaga

Malaga is een bruisende toeristenstad waar je heerlijk kunt eten. De beste restaurants in Malaga bezoeken tijdens je verblijf? Dat kan natuurlijk! Wij hebben in Malaga een aantal restaurants geselecteerd.

Natuurlijk hoort tapas eten bij een bezoek aan deze stad en je vindt dan ook een groot aantal tapasbars in het centrum. Maar ook hier weet men dat de vakantieganger vandaag de dag een keuze wil uit internationale keuken. Italiaans eten of een Indian restaurant bezoeken, is dan ook geen enkel probleem in de boeiende en bloeiende horeca in Malaga. We zetten de 10 beste restaurants voor je op een rij.

Een overzicht van de 10 beste restaurants in Malaga op de kaart:

1. Visrestaurant El Tintero

Dit is niet het goedkoopste restaurant in Malaga, maar het heeft wel een bijzondere sfeer en manier van serveren. In El Tintero of de inktvis lopen de kelners langs de tafels met schalen heerlijk klaargemaakte vis en roepen ze wat ze bij zich hebben. Lijkt jou dat wel wat dat steek je een hand op en krijgt de vis naar keuze. Er zijn twee soorten bordjes en naar gelang het aantal gebruikte bordjes, krijg je de rekening gepresenteerd. Het restaurant is buiten het centrum gevestigd maar goed bereikbaar per openbaar vervoer.

2. Tapasrestaurant La Plaza

Natuurlijk is de locatie van La Plaza erg belangrijk. Dit restaurant bevindt zich echt midden in het centrum van bruisend Malaga en maar een paar deuren verwijderd van het geboortehuis van Pablo Picasso. Je kan hier op en top Spaans eten met een heerlijke tapas met een fonkelend wijntje op het terras. Ook zijn er leuke lunchgerechten voor een aantrekkelijke prijs. Maar in de basis is La Plaza gewoon een modern en stijlvol ingericht restaurant waar je prettig kan dineren.

3. Vino Mio

In het historisch centrum van Malaga is het prachtige Cervantes Theater gevestigd en niet ver daar vanaf vind je Vino Mio. Dit restaurant is bekend om de flamenco shows waar je in het zomerseizoen iedere woensdag tot en met zondag van kan genieten tussen 20.00 en 21.30 uur. Ook het menu betekent genieten omdat de keuze erg ruim is. Er is pasta voor de liefhebbers van Italiaans maar ook Indian als je kiest voor een exotische maaltijd. Maar de Spaanse keuken is beslist niet vergeten.

4. Batik

Een modern en elegant restaurant dat op de vierde verdieping is gevestigd van het Alcazaba Premium Hotel. Het dakterras geeft je een mooi uitzicht over het centrum van Malaga. De keuken van Batik is net zo bijzonder als de ligging. Hier vind je fusion gerechten met de contrasten van de traditionele en exotische moderne keuken. De bediening is vriendelijk en snel en het interieur is net zo mooi als de presentatie op je bord. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan zoveel stijl.

5. José Carlos García

Hou je van de zee en de aankomst van de schepen in de haven van Malaga? In restaurant José Carlos García heb je een mooi uitzicht op de haven tijdens de maaltijd. Het restaurant heeft slechts een beperkt aantal tafeltjes en daarom is hef verstandig om tijdig te reserveren. In deze kleinschalige omgeving is er aandacht voor het eten. Het interieur is minimalistisch maar de combinaties op je bord zullen je tong strelen. Perfecte service voor mensen die genieten serieus nemen. Het restaurant is zeker niet een van de goedkoopste in Malaga maar wel een van de beste.

Lees ook: De top 10 bezienswaardigheden voor een stedentrip Malaga

6. Casa del Perro

Het is even zoeken naar het steegje bij de Plaza de los Martires, want daar is dit leuke en verrassende restaurantje gevestigd. Er is geen menukaart hier, maar je krijgt een duidelijke uitleg hoe het werkt. Aan de muur hangen drie grote borden waarop je kan zien wat er te bestellen valt. Op die manier kan je een maaltijd naar eigen smaak samenstellen uit bijzondere kleine gerechtjes. De wijnkaart is uitgebreid en men geeft je graag advies. Voor vegetariërs is Casa del Perro beslist een aanrader omdat de keuze uitgebreid is en veel verrassingen biedt.

7. Montana & Vita

Eten onder palmbomen en bij hef geluid van een ruisende fontein en toch op beperkte afstand van het drukke centrum van Malaga. Bij Montana & Vita is alles op en top Spaans en word je als een vorst behandeld. De bediening is vriendelijk en niets lijkt te veel om de klanten van dienst te zijn. De wijnkaart is uitgebreid en de menukaart wordt regelmatig gewijzigd. Er is voldoende keuze voor iedereen en de ambiance is in een woord geweldig. Een avondje uit bij Montana &Vita is altijd geslaagd.

8. Bodega Bar El Pimpi

Eigenlijk is El Pimpi het meest bekende restaurant in Malaga en is het even geliefd bij de inwoners van de stad als de toeristen. Het restaurant ligt midden in het historisch centrum van de stad en heeft een mooi uitzicht op het Alcabaza fort en het Teatro Romano. Als je het restaurant binnenkomt, zie je meteen aan de foto’s hoeveel beroemdheden je reeds voor zijn gegaan in een bezoek hier. Bij El Pimpi eet je tapas zoals de locals dat ook doen. Je bestelt van alles wat en deelt dat met elkaar. Een goed glas Spaanse wijn hoort daarbij.

9. Steakhouse Ovidio

Hou je van de exquise smaak van gerijpt rundvlees dan moet je beslist een bezoek brengen aan Steakhouse Ovidio. Je kan bij mooi weer zowel op het terras als binnen zitten en in beide gevallen kan je een heerlijke maaltijd verwachten. De service is geweldig en men is trots op het vlees dat men op tafel zet en praat daar graag over. De vriendelijkheid en de rust die de bediening uitstraalt zorgt ervoor dat iedereen zich hier snel thuis voelt. De beste wijn bij het vlees word je ook met plezier aangeraden. Het restaurant vind je aan de Calle de José Dennis Belgrano.

10. Trattoria Mama Franca

Italiaans eten smaakt overal goed natuurlijk en ook in Malaga. Bij Mama Franca kan je genieten van een pizza zoals je die maar zelden proeft buiten Italië. Alles is home made en dat proef je ook aan de verse pasta’s die op de kaart staan. Ook de kenner van Italiaanse specialiteiten zal hier een aantal verrassende combinaties aantreffen. De begeleiding is er goed en men helpt je graag in vloeiend Engels om de juiste keuze van gerechten en drankjes te maken.

Lees ook: Bezoek het imposante Alcazaba fort in Malaga

Reageren