De 10 beste restaurants in Lissabon

Wist je dat Lissabon niet alleen een culturele, maar ook een culinaire bestemming is? Je kunt hier echt heerlijk eten, maar je moet natuurlijk wel je adresjes kennen. Wij hebben de beste restaurants in Lissabon voor je op een rij gezet.

beste restaurants Lissabon

Top 10 beste restaurants in Lissabon

Als je een restaurant in Lissabon zoekt, is het zeker een aanrader om een van deze 10 bijzondere gelegenheden te gaan bezoeken. Of je nu op zoek bent naar Italiaans of naar een vegetarische eetgelegenheid, het zit er allemaal bij!

1. Nosolo Italia

Het Praça do Comércio mag dan commercieel zijn, er zitten geweldige restaurants. Een daarvan behoort volgens ons absoluut tot de top 10 beste restaurants in Lissabon. Nosolo Italia is, zoals de naam al overduidelijk aanwijst, een Italiaans restaurant. Je vindt hier dan ook echt Italiaanse gerechten op de kaart, maar ze hebben bovendien een authentieke Italiaanse smaak. De Italianen in Portugal blijven dicht bij hun roots en gebruiken de beste ingrediënten. Niet alleen de pizza’s zijn hier de moeite waard, ook de lasagne is om over naar huis te schrijven. En zit je nog niet helemaal vol na de hoofdmaaltijd? Dan is het ijs beslist de moeite waard!

leuke restaurants in Lissabon

2. BarAlto

Wil je liever typisch Portugees eten? Dat kan in BarAlto. Dit restaurantje mag dan kleinschalig zijn, maar de kwaliteit is uitstekend. Doordat het restaurant zo klein is, geeft het je tegelijkertijd een huiskamergevoel en dat maakt een avondje uit heel erg knus. Het is niet zo toeristisch, maar je kunt er prima terecht met Engels. Wat dacht je van een malse octopus of van een lekkere steak? Je kunt hier overigens ook voor diverse vegetarische gerechten kiezen.  

3. Park

Ga je voor een etentje met een schitterend uitzicht? Dan zou je voor Park kunnen kiezen. Dit restaurant in Lissabon is misschien lastig te vinden. Je moet er namelijk een parkeergarage voor in. Daar kun je dan met een lift omhoog om in Park aan te komen. Het is de moeite echter meer dan waard. Je kijkt mooi uit over de oude stad. Park is de ideale plaats om even een drankje te doen en vooral de cocktails worden erg aangeraden.

4. Sea Me

Sea Me is een sublieme naam voor een visrestaurant en dat is dan ook wat je mag verwachten hier. Je vindt de gelegenheid in de wijk Bairro Alto. Het restaurant werkt niet alleen met een menukaart, maar je mag ook gewoon de vis van je keuze aanwijzen. Het doet wellicht veel denken aan een viswinkel, maar toch hangt er een bepaalde sfeer die elk etentje doet slagen. Voor Portugese begrippen is Sea Me niet echt goedkoop, maar de kwaliteit is er optimaal.

goede restaurants Lissabon

5. Pharmacia

Echt iets bijzonders meemaken? Ga dan eens eten in de ‘apotheek van Lissabon’. Pharmacia is beslist een van de meest trendy restaurants van de stad. Het is te vinden aan de achterzijde van het apothekersmuseum en het restaurant staat helemaal in het teken hiervan. Bruine flessen met water, pillenpotjes met olijven en druppelflesjes met olijfolie. De cocktails zijn genoemd naar diverse medicijnen. Uniek!

6. Aura

Om weer even terug te keren naar het Praça do Comércio: daar vind je ook een goed Portugees restaurant. De naam van het restaurant is Aura. Het gedeelte binnen is sfeervol en doet heel chic aan, maar je kunt ook plaatsnemen op het meer informele terras. De kaart is zeer uitgebreid en misschien is ook dit restaurant voor Portugese begrippen aan de prijzige kant, maar de porties zijn wel royaal en de kwaliteit is uitstekend.

Lees ook: Lissabon met de auto verkennen

7. Mercado da Ribeira

Weliswaar is de Mercado da Ribeira geen echt restaurant, maar deze foodhallen moet je toch zeker een bezoekje brengen. Hier kun je eigenlijk alle keukens van de wereld vinden en dat maakt het juist zo leuk. Je kunt er altijd datgene vinden waar jij zin in hebt, of dat nu sushi, pizza of een steak is. Je komt er ook diverse topchefs tegen, zoals Henrique sa Pessoa. Deze kok is de Portugese variant van Jamie Oliver. Een exquise gerecht als tartaar van zeebaars is deze kookwonderen zeker niet vreemd. Bovendien is het hier allemaal niet extreem duur, zodat je doorgaans nog geen € 10,00 voor een gerechtje betaalt. Genieten!

restaurants lissabon

8. 1300 Taberna

Zoek je echt een trendy restaurant in Lissabon? Dan ben je bij 1300 Taberna aan het juiste adres. Dit maakt eigenlijk onderdeel uit van een kringloopwinkel, maar er worden ook heerlijke gerechten geserveerd. Echt een verrassing! Het leuke is dat er heel veel organische producten gebruikt worden, waardoor je lekker verantwoord eet. De omgeving is heel kunstzinnig.

9. Ae Pé da Sé

De naam is misschien een beetje onuitspreekbaar, maar dat wil niet zeggen dat je dit restaurant dan maar moet overslaan. Het is een kleinschalig restaurantje dat je vlakbij de beroemde tramlijn 28 vindt. Het is goed bereikbaar en je hebt bovendien een mooi uitzicht. Je kijkt namelijk uit over het water. De specialiteit van dit restaurant? Rauwe gerechten, zoals carpaccio en tartaar. Ook andere dingen kun je er echter krijgen. Perfect voor een lekkere sandwich of wat kleine hapjes bij de borrel.

10. Santo António de Alfama

In de wijk Alfama eten? Santo António de Alfama is een van die leuke restaurants in Lissabon die je middenin het oude centrum vindt. Er staan vooral veel lokale gerechten op de kaart, waardoor je het authentiek Portugal kunt proeven. Je kunt gezellig binnen zitten, maar er zijn ook tafeltjes op het pleintje geplaatst, waardoor je lekker buiten kunt eten. De porties zijn overigens zeer royaal te noemen.

Bezoek een van deze leuke restaurants in Lissabon en geniet!

Reageren