Daarom moet Kaapverdië op je bucketlist staan!

De De Kaapverdische eilanden zijn ontzettend mooi, maar toch weten veel mensen niet veel over deze eilanden… Daarom besteden we in dit artikel uitgebreid aandacht aan deze prachtige eilandengroep. Want Kaapverdië moet beslist op je bucketlist staan!

Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden is een eilanden groep voor de westkust van Afrika in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit 12 verschillende eilanden en er heerst een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is ‘s winters 26 graden Celsius en in de zomer stijgt deze naar 30 graden Celsius. Net als de Canarische eilanden zijn de Kaapverdische eilanden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De Kaapverdische eilanden zijn echter een stuk ruiger en meer ‘Afrikaans’. Perfect voor een avontuurlijke trip!

kaapverdië6

Lees ook: Op deze plekken kun je heerlijk ontsnappen aan de koude winter!

Strand!

Waar eilanden zijn, vind je de meest prachtige stranden. Zo ook op de Kaapverdische eilanden. De stranden hier zijn goudgeel van kleur en de oceaan is azuurblauw.

Voor ieder wat wils!

Zoals we eerder schreven bestaan Kaapverdië uit 12 eilanden. Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen karakter. Welk eiland past het best bij jou? Hieronder lichten we de bekendste eilanden kort toe!

kaapverdië5

São Vicente

São Vicente is vooral bekend vanwege Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië. In deze levendige stad vind je gezellige café’s, livemuziek en natuurlijk de lekkerste (vis)restaurants!

kaapverdië3

Lees ook: Madagaskar, een paradijs op aarde!

Santo Antão

Dit is het op een na grootste eiland en Santo Antão heeft een ruige natuur met veel wilde begroeiing. Een echt eiland voor de wandelfanaten onder ons! Er staan op dit eiland bergen van ca. 2.000 meter hoog en je vindt er veel bewegwijzerde wandelpaden!

Fogo

Fogo is een erg uniek eiland. Midden op dit eiland staat namelijk een vulkaan die geregeld uitbarst. Veel waaghalzen klimmen naar de top van de krater om het moois van dichtbij te bewonderen. Ook staat dit eiland bekend om de vele koffieplantages. Een bakje koffie drinken is hier dus een echte must!

kaapverdië2

Sal

Het meest bezochte eiland van Kaapverdië is Sal. Je vindt hier kilometerslange zandstranden, heerlijke golven geschikt voor surfen, kitesurfen en windsurfen en super luxe hotels en appartementen. Het binnenland is niet zo heel bijzonder, maar hier kun je wel heerlijk ontsnappen aan de mensenmassa.

Santiago

Dit is het grootste eiland van Kaapverdië. Santiago heeft letterlijk alles! Zo vind je hier hoge kliffen, gigantische golven en een adembenemend mooi groen binnenland. Ook vind je hier unieke stranden zoals geelwitte stranden en zwarte lavastranden.

kaapverdië4

Ben jij weleens in Kaapverdië geweest? Zo ja, wat vond jij van deze eilandengroep?

Reageren