Curaçao in eigen tuin: 5 tips om je tuin om te toveren tot een vakantieparadijsje

Ben je nog niet zo lang geleden naar Curaçao op vakantie geweest? En kan je nu niet wachten tot je weer gaat? Dan is het misschien een goed idee om een stukje van het eiland in eigen huis te halen. Of in je eigen tuin. Met enkele simpele ingrepen kan je jouw huis en tuin verbouwen en lijkt het net alsof je iedere dag op Caribische vakantie bent. Buiten goede Sigma verf heb je niet veel nodig. Maar je kan het ook uitgebreid aanpakken.

Playa Lagun Curacao

Een andere indeling maken

Om te beginnen is het goed om je tuin een wat andere indeling te geven. Waarschijnlijk heb je nu alles strak en modern ingericht. Typisch Hollands, zou je bijna zeggen. Dat kan natuurlijk veel beter. Het mag allemaal wel wat losser. Door de meubels anders neer te zetten en wat andere elementen te gebruiken kan je al een heel eind komen.

Andere tuinmeubelen uitkiezen

Misschien is het een goed idee om echt te verbouwen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor echte loungemeubelen. Wil je namelijk dat echte vakantiegevoel te pakken krijgen, dan moet het dus ook wel voelen alsof je op vakantie bent. Lekker loungen is een goede manier om dat voor elkaar te krijgen. Overigens kan het wel slim zijn om de meubels dan direct een goed kleurtje te geven. Daarvoor gebruik je Sigma s2u gloss. Dit ziet er al direct beter uit.

De juiste bloemen en planten

Het is ook slim om op zoek te gaan naar begroeiing die beter past bij wat je op het eiland tegenkomt. Een goede manier om Curaçao in je eigen tuin na te bootsen is door voor vaste planten in potten te kiezen. De ooievaarsbek en de zonnehoed zijn bijvoorbeeld heel populair. Dit zijn ook planten die je veel op het eiland tegenkomt. Zo kom je dus direct in de juiste sfeer. Het voordeel is bovendien dat ze ieder jaar opnieuw in dezelfde pot kunnen groeien.

Pak het groter aan

Als je dan toch aan de slag gaat met nieuwe meubels en nieuwe beplanting, dan is dit misschien ook wel het moment om de wat grotere verbouwing door te voeren. Dat kan je bijvoorbeeld doen door voor de plaatsing van een veranda te kiezen. Er is namelijk altijd wel een model te vinden dat past bij het formaat van jouw tuin. Bovendien is het de ultieme plek om te loungen. Zeker op de heetste dagen van het jaar. En die doen je dan weer denken aan het eiland.

Hapjes en drankjes

De beleving is natuurlijk een belangrijke reden waarom je zo genoot van je verblijf op Curaçao. Daarom is het niet alleen belangrijk om je tuin aan te pakken en te zorgen dat het op het eiland lijkt. Het is ook belangrijk dat je er lekker van gaat genieten om zo hetzelfde gevoel te kunnen ervaren. Verdiep je dus ook in de gerechten en drankjes die je kan maken om je dat tropische gevoel te geven.

Reageren