Culturele familievakantie naar Andalusië

Waar ga je met je gezin naartoe op vakantie? Twijfel je nog? Een vakantie Andalusië is een mooie bestemming die iets heeft voor alle leden van het gezin. Prachtige natuur, geweldige historische gebouwen, themaparken, strand en zee. Wat wil je nog meer?

Vakantie Andalusie

Een klein stukje geschiedenis van Andalusië: een paar eeuwen lang behoorde het gebied tot de Moren. Dat heeft een hele interessante invloed gehad op Andalusië. De Moren zijn namelijk verantwoordelijk voor een paar van de mooiste bouwwerken die het gebied heeft. Het belangrijkste voorbeeld ervan is het Alhambra in Granada. Het Alhambra begon als een simpel fort, maar werd in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een van de mooiste paleizen in Andalusië. De Mezquita is een nog ouder monument van de Moren en staat in Cordoba. Wat geweldig om die locaties te bezoeken. In eerste instantie denk je alleen voor volwassenen, maar een paleis bezoeken met kinderen is natuurlijk altijd leuk. Zei iemand ridders?

Het Alhambra van Granada. Één van de mooiste paleizen van Andalusië.
Het Alhambra van Granada. Één van de mooiste paleizen van Andalusië.

Kindervakantie Andalusie

Na een bezoek aan zo’n mooi monument kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven in een van de themaparken die Andalusië te bieden heeft. Tivoli World is te vinden in Benalmádena en voor wat spanning kan je naar het Wolvenpark in Antequera. Natuurlijk kan er ook altijd een dagje strand bezocht worden in een van de vele badplaatsen aan de Costa del Sol. Pedregalego in Malaga is erg kindvriendelijk, naast speeltoestellen op het strand is het water in de kleine baaien ondiep en onverzichtelijk. Een kindervakantie Andalusië is zeer geschikt voor gezinnen die houden van een veilige en warme vakantie aan de Costa. Al deze locaties, voor volwassenen en kinderen, zijn aan te rijden vanaf Malaga, maak er meteen een rondreis Andalusie van!

Malaga

Waarom de afstand tot Malaga belangrijk is? Het makkelijkst vlieg je naar Spanje door een vlucht te boeken naar Malaga. Malaga zelf is ook meteen een bezoek waard. Het heeft een modern centrum en een historisch centrum. Het compacte centrum is autovrij en heeft op diverse pleinen speeltuintjes. Op Plaza de Camas houd je makkelijk toezicht op het speeltuintje vanaf een terras. Zijn de kinderen al wat groter? Dan kunnen ze tijdens je vakantie Malaga prima even zonder toezicht shoppen.

Verblijf in Andalusië

In Andalusië heb je verschillende mogelijkheden qua verblijf. Je kan natuurlijk kiezen voor een van de grote hotels aan de boulevard in een van de toeritische badplaatsen. Dat is misschien leuk als je kinderen de leeftijd hebben bereikt waarop ze regelmatig uit gaan, maar met wat jongere kinderen minder handig. Een andere optie is slapen in een yurt, zoals La Casita aanbiedt. Een campinggevoel, maar dan wel op luxe wijze. Erg leuk, maar klinkt een prive zwembad niet ook heel fijn? Na een ochtendje de hort op is het voor de kinderen lekker om in een zwembad te duiken. Als je dan een vakantiehuis hebt met een prive zwembad kan je er zelf rustig naast zitten met een boek. La Casita biedt deze optie op een kleinschalig park: La Granja de Antonio op ongeveer een halfuurtje rijden vanaf Malaga. Het park is rustig, want er is plaats voor maximaal 45 gasten. Het heeft alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie met de kinderen. Zelfs vroeg avondeten is er mogelijk in het restaurant en de beheerders spreken Nederlands, wel zo gemakkelijk! De perfecte uitvalsbasis voor de roadtrip door het mooie Andalusië.

La Granja de Antonio. Een accommodatie van La Casita vakantiehuizen in Andalusië.
La Granja de Antonio. Een accommodatie van La Casita vakantiehuizen in Andalusië.

Reageren