Communicatieproblemen? Neem dit handige t-shirt mee op vakantie!

“Kun je aangeven op de kaart waar we nu zijn?“. “Wil je alsjeblieft een foto van mij / ons maken?“. Of “Waar kan ik hier ergens geld pinnen?”. Toch wel essentiële vragen als je op vakantie bent. Lastig alleen als je in een ander land bent, en de taal niet (zo goed) spreekt. Daarom is het altijd handig om een woordenboekje of app te hebben zodat je in een vreemde taal duidelijk kan maken wat je wilt. Deze heb je echter niet altijd bij de hand tijdens je vakantie, en voor dat soort situaties is er nu een handig t-shirt.

Handig shirt voor op reis

 

Waarom dit shirt echt onmisbaar is tijdens vakantie

Met dit shirt voorzien van universele symbolen voorkom je communicatieproblemen op vakantie en kun je gemakkelijk aan een local een vraag stellen. Het is vaak gemakkelijker om een antwoord te begrijpen dan zelf een vraag te stellen, dus met een beetje geduld en handen en voetenwerk begrijp je van het antwoord meestal wel voldoende om geholpen te zijn. Op het perfecte t-shirt voor je vakantie staan 40 symbolen die echt wereldwijd worden begrepen, welke taal er ook wordt gesproken in het land waar je bent.

De bedenkers van het vakantieshirt

Wie er op het idee is gekomen van dit shirt? Drie Zwitsers, die een roadtrip door Vietnam op motoren aan maken waren. “Meerdere keren liepen we tegen een taalbarrière aan die alleen overwonnen kon worden door een teken, pictogram of symbool op een stuk papier, de kaart of in het zand te tekenen.” Het eerste idee voor dit t-shirt ontstond (zoals zo vaak) na een paar drankjes, en al snel ontstond een lange lijst met min of meer belangrijke zaken tijdens een reis. Het was nog een hele klus om een uiteindelijke selectie te maken, maar de bedenkers hopen dat veel reizigers er baat bij zullen hebben!

Het t-shirt is verkrijgbaar in de buitenlande webshop Iconspeak. Wil je het wat dichterbij huis bestellen dan kun je ook terecht bij Digitransfer.

Reageren