Combineer Cat Ba met Ha Long Bay

Eerder deelde ik al mijn route door het ongerepte Noord Vietnam. Vandaag neem ik jullie mee naar Ha Long Bay, de highlight van Vietnam, wat je dan ook absoluut niet moet overslaan tijdens je reis. De tours worden in Hanoi in overvloed aangeboden, maar dat betekent niet dat er geen andere manier is om Ha Long Bay te ontdekken. Hoe je Ha Long Bay het beste kan ontdekken, dat verklappen we hieronder.

Floating villages bij Ha Long Bay

Tip: Reis vanuit Hanoi naar Cat Ba Island en boek vanaf daar een tour naar het veel minder toeristische gedeelte van Ha Long Bay, namelijk Ha Lang Bay of Bai To Lon Bay. Verwarrend? Het zit zo!

Ha Long Bay

Halong Bay bestaat uit drie gebieden: Ha Long Bay, Lan Ha Bay en Tu Lon Bay. Geografisch is  één geheel, maar administratief is het park verdeeld in drie verschillende baaien. Wil jij een authentiekere, minder toeristische en goedkopere trip, ga dan naar Ha Lang Bay of Bai To Lon Bay. Je excursie boek je gemakkelijk bij een van de travel agency´s op Cat Ba Island.

Het mindere toeristische Lan Ha Bay

Tip: Het voordeel van een dagtour vanuit Cat Ba Island is dat je een volle dag vaarplezier hebt, waarbij je met een tour vanuit Hanoi pas om 14:00 uur begint met varen. Een ééndaagse excursie vanuit Cat Ba is daarom voldoende om Ha Long Bay te ontdekken. Een tweedaagse excursie boek je overigens ook gemakkelijk vanaf Cat Ba Island.

Kosten:
1 daagse excursie:         $ 15-20
2 daagse excursie:         $ 80-100

Overige tips: Cat Ba Island

Laat je niet afschrikken wanneer je aankomt op Cat Ba Island, want de haven en stadje geven je geen warm welkom. Het eiland heeft echt veel te bieden en je kan er naast de excursie naar Ha Long Bay nog gemakkelijk een dag aan vastplakken om het eiland te ontdekken.

 

Tip: Huur een scootertje en ontdek wat Cat Ba Island te bieden heeft, het volgende mag jij absoluut niet overslaan!

Kosten:
Huur scooter: $ 3-5 per dag

1. Ontdek de indrukwekkende Hospital Cave

 Deze grot is anders dan andere grotten in Azië! In deze grot is namelijk tussen 1963-1965 een ziekenhuis gebouwd voor soldaten en burgers die gewond raakten tijdens de Vietnam Oorlog. Van 1965 tot 1973 is het ziekenhuis in gebruik geweest en het bestaat uit 17 kamers verspreid over 3 verdiepingen. Op de tweede verdieping vind je een enorme ruimte die diende als bioscoop, om in de donkere tijden toch een beetje plezier te hebben. De derde verdieping is niet toegankelijk voor bezoekers. De Hospital Cave ligt op de route naar het Cat Ba National Park, handig!

Kosten:
Entree: $ 2

De slaapzaal van de patiënten in de Hospital Cave

2. Trung Trang Cave

Deze grot ligt tussen de Hospital Cave en het Cat Ba National Park en het maakt het dus gemakkelijk om ook deze grot even mee te pakken. De grot bevat mooie stalactieten en stalagmieten die de meest bijzondere vormen aannemen.

Tip: Vraag vooraf even na of de grot open is, want dat is niet altijd het geval!

Kosten:
Entree: $ 2

Stalactieten en stalagmieten in de Trung Trang Cave

3. Klim naar het hoogste punt van Cat Ba National Park

Vanuit het Cat Ba National Park zijn er twee opties om zonder gids te hiken:

Optie 1: Bij de korte route wandel je gemakkelijk naar de uitkijktoren ´Ngu Lam´. Reken op ongeveer 1,5 uur wandelplezier, heen en terug! Een echte aanrader als je wat korter de tijd hebt.

Hiken naar de uitkijktoren ´Ngu Lam´

Tip: Na de uitkijktoren kan je nog een klein stukje doorlopen naar het uiterste topje van de berg. Niet iedereen weet dat, maar dit moet je echt doen! De uitzichten vanuit daar zijn nog mooier dan vanaf de uitkijktoren.

Uitzicht over Cat Ba Nationaal Park

Optie 2: Mocht je een echte hiking fanaat zijn, dan is er ook een goed wandelpad van 18 km die eindigt in het dorp Viet Hai. De tocht duurt ongeveer 6 uur. Vanaf Viet Hai neem je de boot terug naar Cat Ba town.

Tip: Regel je privé-boot vooraf bij een van de travel agency´s.

Kosten:
Entree: $ 2
Privé-boot: $ 10 (per boot)

4. Geniet van de prachtige uitzichten op Ha Long Bay vanuit het Cannon Fort

Cannon Fort is een interessante plek om te bezoeken. Je ziet er oude bunkers en het landingsplatform voor helikopters die in de Vietnam-oorlog zijn gebouwd. Het fort had als doel om het zeegebied te beschermen. Door de ligging van het fort heb je vanaf hier de mooiste uitzichten op Ha Long Bay, met idyllische vissersboten en floating villages. Door de indrukwekkende geschiedenis en prachtige uitzichten komt veelzijdig Vietnam op deze plek samen!

Kosten:
Entree $ 2

Uitzicht op Ha Long Bay waar je even stil van wordt

Ben jij al eens in het prachtige Ha Long Bay geweest? Of staat het nog op jouw bucketlist?

Reageren