Een citytrip naar Kopenhagen

Kopenhagen is een gezellige stad met veel fietsers, hippe winkels en knappe mensen. Er zijn allerlei leuke hotspots in de stad om te ontdekken. En in de zomermaanden is het erg lang licht zodat je veel tijd hebt om de stad te zien. Ook zijn er veel bijzondere bezienswaardigheden in deze stad. Dit zijn mijn tips voor een stedentrip naar Kopenhagen.

Citytrip Kopenhagen

Kopenhagen citytrip bezienswaardigheden

De kleine zeemeermin

Je kent het verhaal van de kleine zeemeermin wel toch? De kleine zeemeermin is geschreven door Hans Cristian Anderson en is inmiddels wereldberoemd. Edvard Eriksen heeft dit bekende maar bescheiden beeld gemaakt en inmiddels is het een nationaal symbool.

Het Danmarks Akvarium

Dit is het oudste aquarium van Scandinavië. In dit bijzondere aquarium kan je honderden verschillende soorten vissen, schelpen en inktvissen zien. Bijzondere dieren die je hier kunt spotten zijn haaien, krokodillen en reuzen inktvissen. Op verschillende tijden per dag zijn er spectaculaire voedermomenten.

tivoli pretpark

Tivoli

Dit geweldige pretpark biedt vermaak voor jong en oud. Het werd al in 1844 gebouwd en het staat in het centrum van de stad. Het pretpark is alleen in de warmere maanden open. Tivoli behoort bij de top tips voor Kopenhagen voor kinderen.

De Botanische Tuin

Deze tuin maakt deel uit van de universiteit van de stad. Het is een prachtige tuin waar veel verschillende bloemen en planten groeien. In het palmhuis kan je veel bijzondere tropische planten zien. De toegang tot de botanische tuin is gratis.

Christiana

Christiana is een autonome enclave dat in 1971 is opgericht door hippies die niet meer in de normale Deens maatschappij wilden wonen. Het is een vrijstad met ongeveer 850 inwoners. De vrijheid van de stad staat ook drugs toe, waardoor er in het verleden problemen zijn ontstaan. Inmiddels is de rust weer wedergekeerd en het blijft een bijzondere plek om te zien. Vlakbij ligt de gezellige buurt Christianshaven. Let op: het is niet toegestaan om foto’s te maken in Cristiana.

Citytrip Kopenhagen

Frederiksberg

Deze wijk wordt door Kopenhagen als een aparte gemeenschap beschouwd. Frederiksberg heeft dan ook zijn eigen bestuur en stadhuis. In de wijk wonen 85.00 mensen en je ziet heel goed dat het een rijke wijk is. Het park, de Frederiksberg Have, is een fijne rustige plek. Een andere bijzondere plek is het Frederiksberg kasteel.

Citytrip Kopenhagen

Amalienborg

Dit is het koninklijke paleis van koningin Margaretha II van Denemarken. Het paleis is in de achttiende eeuw gebouwd. Het grote gebouwd heeft vier vleugels en is gebouwd in de rococostijl. Je kunt drie van de vier vleugels bezoeken. Ook leuk is het Amalienborg museum waar je onder andere de kroonjuwelen kunt zien. Als de koningin thuis is vind er elke dag om 12 uur de wisseling van de wacht plaats.

Tycho Brahe planetarium

Dit bijzondere planetarium heeft in 1989 zijn deuren geopend. Het is een van de grootste planetrium van de wereld.

Nyhavn

Deze haven ken je vast wel van de foto’s. De huizen aan de haven hebben de vrolijkste kleuren wat voor een leuk tafereel zorgt. Het is de perfecte plek om van de zon te genieten op een terrasje.

De Carsbergbrouwerij

Ben jij fan van Carlsberg, of van bier in het algemeen? Dan vind je het vast leuk om de Carlsberg brouwerij te bezoeken. De brouwerij ligt iets buiten het centrum van de stad, maar een gratis shuttlebus brengt je er zo heen. Entree is 100,- DKK.

Fietsen huren in Kopenhagen

Dé reis tip voor Kopenhagen, huur een fiets! Kopenhagen is namelijk een echte fietsstad. Het is daarom erg leuk om Kopenhagen op de fiets te ontdekken. Vanaf €10,- per dag heb je al een fiets tot je beschikking.

De beste reistijd voor Kopenhagen

Het is altijd iets kouder in Kopenhagen en de winters zijn er donker en guur. Dit is heel bijzonder om mee te maken, maar als je meer van de zon houdt dan kan je Kopenhagen het beste tussen mei en oktober bezoeken.

Transport naar Kopenhagen

Je vliegt al in 1,5 uur vanuit Nederland naar Kopenhagen. Heb een lager budget? Dan kan je ook met de trein of de bus naar de Deense hoofdstad.

Reageren