Castello Normanno Svevo; dompel jezelf onder in de geschiedenis van Bari

De mooie Zuidelijk gelegen Italiaanse stad Bari, ademt cultuur en historie. Buiten dat het er bruist van de gezelligheid, is de stad met zijn prachtige oude gebouwen en kerken een populaire bestemming voor iedereen die van geschiedenis houdt. Te midden van alle interessante en mooie bezienswaardigheden in Bari, is er 1 die er bovenuit springt en waar je niet omheen kunt: het prachtige Castello Svevo. Wil jij dit kasteel gaan bezichtigen? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Castello Svevo geschiedenis

Kasteel Svevo werd waarschijnlijk gebouwd in 1132, door de Koning Roger II, vanwege de strategische plek. Het werd in 1156 zwaar vernietigd door koning Willem I van Sicilië, waarna het weer herbouwd en versterkt werd in 1233 door de Heilige Roomse keizer Fredrick II.  Hij wilde het uiterlijk van het kasteel een boost geven en liet de hal en de binnenplaats verfraaien.

Tijdens de overheersing van Angevin, onderging Castello Svevo veel transformaties. Duke Ferdinand van Aragon nam uiteindelijk het kasteel over en schonk het aan de koninklijke familie van Polen; de familie Sforza. In deze tijd werd het kasteel een belangrijke verblijfsplek voor de royalty. Bona Sforza, de koningin van Polen erfde het kasteel uiteindelijk. Na haar dood in 1957 (in het kasteel), werd het teruggegeven aan de koning van Napels en omgetoverd tot een gevangenis en kazerne.

Castello Svevo tegenwoordig

Nu is het Kasteel Svevo een belangrijke toeristische trekpleister en komen er veel cultuur en geschiedenis liefhebbers jaarlijks op af. Het kasteel is meerdere keren verwoest en herbouwd tijdens de eerste periode, maar heeft nog steeds zijn oorspronkelijke charme en authenticiteit weten te behouden.  Het is een van de belangrijkste culturele en historisch erfgoed van Puglia.

Tegenwoordig is het ook een museum en vinden er veel tentoonstellingen plaats, zoals fotografie tentoonstellingen in het zwart/wit, replica’s van beroemde monumenten van de streek Puglia en gipsen afgietingen van beroemde schatten die ooit zijn gevonden in het oude gedeelte van Bari. Vooral voor archeologen is deze laatste erg interessant! Een bijzondere plek dus, waar je echt wordt teruggevoerd in de geschiedenis van Bari en Puglia. Over de prachtige uitzichten die je vanaf het kasteel hebt nog maar te zwijgen…

kasteel bari

Praktische informatie Castello Normanno Svevo

Georganiseerde tours

Wil jij graag met eigen ogen dit prachtige kasteel in Bari gaan bekijken? Denk er dan eens aan om een georganiseerde tour te boeken. Op deze manier weet je zeker dat je niks mist aan informatie en verborgen plekjes, en wordt je rondgeleid met een Engelssprekende gids uit Bari die weet waar hij het over heeft. Je kunt er voor kiezen om een privétour te nemen (dus alleen met degene met wie je op vakantie bent), maar ook voor een tour in een grotere groep, wat ook erg gezellig kan zijn!

Er worden ook tours aangeboden waarbij je meerdere mooie bezienswaardigheden in Bari gaat bekijken, zoals bijvoorbeeld de beroemde Sint Nicolaas kerk. Op deze manier kom je niet alleen over Castello Svevo wat te weten, maar ook over andere interessante plekken in de stad. Zorg ervoor dat je jou favoriete tour op tijd boekt, vooral in het hoogseizoen kunnen deze namelijk snel uitverkocht zijn! Check voor meerdere tours in Bari zoals streetfood tours, fietstours of uitstapjes in de omgeving deze website!

Zelf op pad

Toch liever zelf het kasteel van Bari gaan verkennen? Geen probleem. Castello Svevo ligt midden in het centrum en is dus prima te vinden wanneer je alleen bent. Je kunt er bijna niet omheen! Kom je van een plek buiten Bari, parkeer je auto dan iets buiten het kasteel op een grote parkeerplaats. Wanneer je op tijd komt is er bijna altijd wel een plekje te vinden, en parkeergeld is in Bari niet duur. Mocht je niet helemaal op eigen houtje willen gaan, maar heb je ook niet zoveel zin in een gids? Dan is het leuk om een self-guided audio tour te boeken. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt via een koptelefoon terwijl je lekker je eigen tijd kunt nemen bij het verkennen van het kasteel. Heb je een speciale tentoonstelling op het oog, zoek dan even van tevoren uit welke er op dat moment plaatsvindt.

Openingstijden, entree en meer

Het Castello Normanno Svevo is van woensdag tot en met maandag geopend van 8:30 tot 19:30 in de zomer, in de winter sluit het een uurtje eerder. Voor een normaal ticket betaal je 9 euro entree, kinderen mogen gratis naar binnen. Kom je in het laatste uurtje dat het kasteel geopend is, mag je voor de helft van de prijs naar binnen!

Contactgegevens

Castello Svevo di Bari
Piazza Federico II, 4 70122 Bari
Tel / fax 080 5213704
e-mail: castello.bari@novaapulia.it

Voor meer informatie check de officiële website:
http://www.musei.puglia.beniculturali.it/

Wil jij ook graag deze bijzondere plek in een super leuke stad gaan ontdekken? Wacht dan niet langer en plan jou bezoek aan het indrukwekkende kasteel in Bari, Italië!

Reageren