Carcassonne, een bijzondere middeleeuwse stad

Je kent Carcassonne misschien wel als spel, maar wist je ook dat de stad echt bestaat? De middeleeuwse stad ligt in het zuiden van Frankrijk, tussen Toulouse en Narbonne in. Carcassonne is een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, maar ook als je dat niet bent is Carcassonne een mooie plek om te ontdekken.

Carcassonne uitzicht van binnen

De oude vesting Carcassonne

Carcassonne is een oude middeleeuwse stad die compleet ommuurd is. Het is de grootste ommuurde middeleeuwse stad van Europa. De stad staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De buitenmuur van de stad heeft 16 torens en de binnenmuur heeft wel 24 torens. De ruimte tussen de twee muren in werd vroeger gebruikt om indringers hier met pijl en boog neer te schieten. Denk niet dat de stad leeg en verlaten is, er wonen ook nog steeds honderden mensen in Carcassonne.

Carcassonne uitzicht van binnen2

Bezienswaardigheden

In de stad zelf zijn een paar bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Uiteraard zijn er de kasteelmuren en het kasteel in Carcassonne. Maar bezoek ook zeker de Saint-Nazaire basiliek, de verschillende musea en de Pont Vieux. De Pont Vieux is een oude stenen brug over de rivier de Aude. De rivier de Canal du Midi loopt ook door Carcassonne. Als je de stad gezien hebt is het leuk om langs de rivier te fietsen.

De leukste activiteiten in en rondom Carcassonne


Waar eten in Carcassonne?

Brasserie LeDonJon is heel populair en een goede keuze. Het restaurant heeft een menu met regionale producten met heerlijke vis, kazen en goede desserts. Adres: 4 Rue de la Porte, Carcassonne.

Domaine Michaud is een andere aanrader. Hier gaan de locals heen als ze uit eten gaan. Het restaurant ligt net buiten de stad op een heuvel met een mooi uitzicht. Het menu verandert per sezoen en er worden alleen verse producten gebruikt. Adres: 1 Domaine Michaud, Roullens.

Waar overnachten in Carcassonne?

Carcassonne uitzicht

Er zijn veel verschillende hotels in Carcassonne zelf in diverse prijsklassen. Maar als je wat meer rust wilt dan zijn er ook veel leuke bed and breakfasts op het platteland in de omgeving. Vanuit Toulouse kan je Carcassonne binnen iets meer dan een uur bereiken. Toulouse is een levendige studentenstad en daarom ook de moeite waard om te overwegen als bestemming.

Hier is een selectie van de top accommodatie opties in de buurt van Carcassone:

Wanneer Carcassonne bezoeken?

Er wonen niet veel mensen in Carcassonne, maar de stad heeft jaarlijks wel veel bezoekers. Wel drie miljoen mensen bezoeken elk jaar de oude stad. Vooral in de zomermaanden is het er druk en dat zijn ook meteen de heetste maanden van het jaar. Het is daarom aan te raden om in de lente of in de herfst naar Carcassonne te gaan. Dan is het niet zo heet en ook nog niet zo druk.

Reageren