Met de camper op vakantie tijdens de corona crisis; hier let je op!

In tijden van crisis moet je creatief zijn, zo ook tijdens de corona crisis. Het wordt dan misschien afgeraden om naar bepaalde landen te reizen, maar dat wil niet zeggen dat het daarbij eindigt. Reizen met de camper is bijvoorbeeld nog altijd een optie. Dit geeft je in deze periode veel vrijheid en ruimte; precies wat je nodig hebt! Wil jij er graag met de camper tussenuit tijdens de corona crisis? Dan zijn dit de dingen waar je op moet/kunt letten:

Camper huren versus kopen

Wil jij heel graag een camper maar heb je er het budget simpelweg niet voor of vind je het teveel risico om er op dit moment aan te schaffen? Heel logisch! En gelukkig is daar een oplossing voor. Je kunt namelijk prima op reis met een camper zonder daarmee flink in je buidel te hoeven tasten. Op camperdays.nl bijvoorbeeld, huur je gemakkelijk een camper naar wens vanuit verschillende locaties (in Nederland of het buitenland). Of je nu een kleine, een grote of een luxe camper zoekt; hier vindt je ze allemaal. Het perfecte alternatief voor iedereen die graag een camper wil, maar hier tijdens de corona crisis liever niet teveel geld aan uit wil geven!

Kies je bestemmingen zorgvuldig uit

Het voordeel van reizen met een camper is natuurlijk dat je helemaal onafhankelijk bent en kunt gaan en staan waar je zelf wilt. Je hoeft, wanneer het niet nodig is, niet in de buurt van andere mensen te komen. En dat is wat reizen met een camper op dit moment zo populair maakt. Kies voor vertrek je bestemmingen echter wel zorgvuldig uit. Ga het liefst voor plekken in de natuur waar over het algemeen weinig mensen komen en ga dus niet op drukke campings staan. Er zijn in Europa (ook in Nederland), genoeg rustige plekken waar je met de camper terecht kunt. Met een beetje vooronderzoek kan er niks meer mis gaan!

Houd het nieuws goed in de gaten

Aangezien er dagelijks dingen kunnen veranderen omtrent de coronamaatregelen, is het verstandig om regelmatig (liefst iedere dag) te checken hoe het er voor staat in Nederland of het land waar je doorheen reist. Dit kan door simpelweg dagelijks het nieuws te bekijken. Maar je kunt ook een alert inschakelen op je telefoon, waarbij je iedere keer als er iets veranderd meteen een berichtje binnen krijgt. Op deze manier hoeft je niet constant te kijken en kun je zo optimaal mogelijk genieten van je vakantie. Better safe then sorry…

Lees ook: dit zijn de 6 beste kampeer-apps voor een vakantie met de camper.

Ga voor volledig zelfvoorzienend kamperen (in hoeverre dat kan)

Wanneer je van plan bent om een camper te huren of te kopen, zorg dan voor dat deze geheel zelfvoorzienend is. Dat wil zeggen; er is een toilet en een douche aanwezig in de camper, eventueel een koelkastje en een kooktoestel. Op deze manier ben je niet afhankelijk van bijvoorbeeld camping faciliteiten; hier loop je altijd het risico om te dicht bij andere mensen in de buurt te komen. In principe hoeft je tijdens een zelfvoorzienende vakantie met de camper amper mensen te ontmoeten… Daarnaast doe je er goed aan om voor vertrek zoveel mogelijk voedsel te kopen om mee te nemen, zoals houdbare producten. Dat bespaard je weer onnodige uitjes naar de supermarkt.

Leg niets vast en ga lekker op de bonnefooi

Zoals al eerder gezegd; tijdens de crisis is niks zeker. De ene dag zijn bepaalde voorzieningen nog open, de andere dag is alles gesloten. Neem dus geen risico door op voorhand al veel dingen vast te leggen. Denk hierbij aan staplekken, bepaalde tours of tickets. Dat bespaard je een hoop gedoe (en misschien geld) wanneer sommige dingen door de crisis uiteindelijk niet door kunnen gaan. Focus daarom ook niet teveel op één land of plek, maar ga vooral lekker op de bonnefooi.

Met deze tips in je achterhoofd staat niets je meer in de weg om je camper in te stappen en te vertrekken. Geniet van je reis; reis verstandig!

Reageren