Met de camper naar Hongarije

Ga je graag met de camper in Europa op vakantie, kies dan eens voor Hongarije! Je vraagt je misschien af waarom, maar wist je dat Hongarije een rijke cultuur heeft en de natuur er prachtig is. Daarnaast kun je er relatief goedkoop eten en drinken, dat is ook nog eens leuk voor je portemonnee. Dus als je op zoek bent naar een mooie bestemming en is je budget niet zo groot, dan is Hongarije zeker een aanrader.

Alleen de rit naar Hongarije maakt het de reis naar Oost-Europa al waard. Je hoeft natuurlijk niet in één rechte lijn naar Boedapest te tuffen, maar je kunt wat mooie tussenstops inplannen. Breng in Duitsland een bezoekje aan de Weissgerbergasse in Neurenberg, rij vervolgens door naar Tsjechië waar je de prachtige Kathedraal van St. Peter en St. Paul bezoekt. En parkeer je camper ook vooral in Oostenrijk, om in Wenen het Schönbrunn Paleis te bekijken, het paleis waar ooit prinses Sisi heeft gewoond. Ben je niet zelf in het bezit van een camper? Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden om een camper te huren. Zo kun je zonder direct een camper te moeten aanschaffen, genieten van de vrijheid die een camper biedt.

ikbenopreis

Top 5 tips in Hongarije

Na deze mooie plaatsen ben je dan eindelijk op de eindbestemming aangekomen, Hongarije! Maar wat moet je nu echt gezien hebben? Wij hebben de 5 beste tips voor je op een rij gezet!

1. Boedapest
Rij vooral met je camper Boedapest niet voorbij, de hoofdstad van Hongarije wil je natuurlijk niet overslaan! Hier valt zoveel te zien, dat je er gerust een paar dagen voor uit kunt trekken. Kijk je ogen uit bij het parlementsgebouw, het in gotische stijl gebouwde pand behoort tot de mooiste gebouwen ter wereld. Vergeet ook de Széchenyibaden, de Burcht van Boeda en de grote markthal geen bezoekje te brengen.

2. Pécs
Bezoek je graag musea tijdens je vakantie? Dan mag je Pécs zeker niet missen. Je vindt deze stad op 230 kilometer vanaf Boedapest en ligt in het onderste gedeelte van Hongarije. Als museumliefhebber hoef je jezelf hier niet te vervelen! Het Oudheidkundig museum, het Mijnbouwmuseum en het Renaissance museum zijn slechts een paar voorbeelden. Maar er is meer moois te vinden, geniet van het uitzicht vanaf de 194 meter hoge televisietoren en breng zeker een bezoek aan de moskee Pascha Kassim Gasi en de Dom van Pécs.

3. Szeged
Szeged vind je in het zuidoosten van Hongarije, op de rechteroever van de Tisza. Deze rivier heeft vroeger voor veel problemen gezorgd in deze stad, in 1879 werd het zelfs grotendeels verwoest door een overstroming. Szeged heeft een mooie stadsaanzicht, dit is mede te danken aan de wederopbouw na de overstroming. Bezienswaardigheden in deze stad zijn de neoromaanse Votiefkerk en het stadhuis aan het Széchenyiplein. Je zou zelfs met de camper een uitstapje naar Roemenië of Servië kunnen plannen, dit ligt echt op een steenworp afstand van Szeged.

Szeged

4. Győr
Aan de grens met Slowakije vind je Győr, dit ligt in het noordwesten van Hongarije. Met de camper is deze stad goed bereikbaar via de verkeersroutes van Wenen en Bratislava naar Boedapest. Wanneer je klaar bent met slenteren door de pittoreske straatjes van Győr, bezoek je de Benedictine Church en de Pannonhalma Abbey. Wie van shoppen houdt kan natuurlijk de shoppingmall Arkad niet overslaan.

5. Nationale parken
Zie je het niet zitten om grote steden te bezoeken tijdens je vakantie, maar zoek jij liever de natuur op. Ook dan zit je goed in Hongarije, de nationale parken zijn ook prima bereikbaar met de camper. De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen, maar ook zijn de parken de moeite waard als afwisseling op de stedentrips. Wij hebben hieronder 2 suggesties, maar er zijn er nog vele meer.

  • Het Balatonmeer: dit meer is het grootste van Midden-Europa, het is 79 kilometer lang en 15 kilometer breed. Het ligt ongeveer op 95 kilometer van Boedapest en is een bekende bezienswaardigheid in Hongarije.
  • Nationaal Park Hortobágy; Dit park heeft een oppervlakte van 809,57 km, dit steppeachtige landschap is vooral bekend om de hoeveelheid vogelsoorten. Dit park ligt op 200 kilometer van Boedapest en is zeker een bezoek waard.

Reageren