Caminito del Rey, indrukwekkende wandeling!

De Caminito del Rey oftewel ‘het koningspad’ is een prachtige wandelroute in Andalusië op nog geen uurtje rijden van het prachtige Malaga. Deze wandelroute was voorheen de gevaarlijkste ter wereld en werd bezocht door waaghalzen van over de hele wereld. Erg veilig was dit alleen niet, de Caminito del Rey werd dus gerenoveerd en in 2015  vond de officiële opening plaats.

Historie

De Caminito werd begin 20e eeuw gebouwd en deze bergpas werd oorspronkelijk gebruikt om materialen en personen te vervoeren tussen beide kanten van de kloof El Chorro. Sindsdien is deze passage een van de wonderen van Andalusië.

El Chorro

De Caminito bevindt zich in de El Chorro kloof. Hier vind je kliffen van wel 400 meter hoog. El Chorro betekent letterlijk ‘stroom’ wat verwijst naar de sterke waterstroming in dit gebied. Door middel van een revolutionaire techniek wordt hier waterenergie gegenereerd. Maar men komt hier vooral om de prachtige wandelroute te lopen.

Caminito del Rey – toen

In het jaar 2000 werd de Caminito del Rey gesloten nadat er 5 mensen naar beneden vielen en om het leven kwamen. Deze wandelroute stond toentertijd bekend als ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’. Hieronder een video van hoe deze er toen uitzag:

Caminito del Rey – nu

Inmiddels is deze wandelroute heropend en compleet veilig. De renovatie kostte maar liefst 5.5 miljoen euro en de Caminito del Rey is vandaag de dag een van de trekpleisters van Andalusië, zo niet van heel Spanje!

Tickets

Tickets dien je van te voren via deze website aan te schaffen en kosten 10 euro per persoon. De Caminito is 6 dagen per week geopend en je kunt zelf kiezen of je de route met of zonder gids wilt lopen. Om ervoor te zorgen dat het niet te vol wordt op de wandelpaden worden er elke 15 tot 23 minuten een paar mensen door gelaten. De totale afstand van de Caminito is 7.7 kilometer en er zijn onderweg rustplekken waar je heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Tips!

  • Ga hier niet heen als je last hebt van hoogtevrees.
  • Bij aanvang krijg je een helm, houd deze ten alle tijden op je hoofd.
  • Er zijn géén toiletten langs de route
  • Zorg dat je genoeg eten en drinken (water) meeneemt. Met name in de zomer kan het erg heet zijn.
  • Bezoek de Caminito niet wanneer het hard waait.
  • Vanaf Malaga kun je de trein pakken naar El Chorro. Een ticket kost 6 euro en de reis duur ongeveer 40 minuten. Treintijden vind je op deze website.

Reageren