Busreis Kroatië: ontdek dé hotspots!

Kroatië is een prachtig land aan de Adriatische kust. Je vindt hier meerdere culturele bezienswaardigheden en ook de natuur is erg uniek en indrukwekkend. Qua sfeer heeft het land, met name aan de kust, wel wat weg van Italië. Voordeel van Kroatië is dat het hier relatief goedkoop is. Ook ligt Kroatië niet eens zover weg van Nederland. Je kunt er weliswaar komen met het vliegtuig, maar ook met de auto of via een van de vele busreizen naar Kroatië. Welke plekken in Kroatië mag je beslist niet overslaan? Wij hebben de hotspots van dit prachtige land op een rijtje gezet!

1.      Plitvicemeren

Dit nationale park wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht en dat is niet voor niets. Sinds 1979 staat dit park op de Werelderfgoedlijst van Unesco en deze plek mag je beslist niet overslaan. Je vindt hier indrukwekkende watervallen, prachtige grotten, hoge rotsen, geweldige bossen en meer dan 15 meren. Ook leven hier veel unieke diersoorten als beren, otters, elanden en verschillende uil soorten. Er zijn bij de informatiepunten overzichtelijke wandel- en fietskaarten verkrijgbaar zodat je niet verdwaald. Hoewel verdwalen op deze prachtige plek niet eens zo erg is!

Plitvicemeren kroatie

2.      Trogir

Net als de Plitvicemeren staat ook Trogir op de werelderfgoedlijst van Unesco. Trogir ligt aan de Adriatische kust op steenworpafstand van de stad Split. Met name het oude centrum van Trogir is een lust voor het oog. Je ogen worden verwend door architectonische invloeden van de oude Grieken, de Romeinen en de Venetiaanse cultuur. Er staan in Trogir tientallen prachtige kerkjes en paleizen die afstammen uit de 13e eeuw. Sommige gebouwen zijn zelfs ouder. Ben je cultureel ingesteld, dan is Trogir zeker iets voor jou. Ook strandgangers worden hier op hun wenken bediend. Naast de prachtige haven vind je meerdere (zand) stranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen in de prachtig heldere zee.

trogir kroatie

3.      Dubrovnik

Dubrovnik ligt in het Zuidelijke puntje van het langwerpige land en in deze stad kun je ook heerlijk cultuur snuiven. Ook deze oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en Dubrovnik heeft als bijnaam ‘De parel van de Adriatische Zee’. Daarnaast woonden hier vele kunstenaars, wetenschappers en dichters. Ook zijn er in Dubrovnik meerdere scenes opgenomen voor de wereldberoemde serie Game of Thrones. Dubrovnik deed in de serie dienst als ‘King’s Landing’. Je kunt deze stad het hele jaar door bezoeken, maar wees wel gewaarschuwd: in de zomer zal je niet de enige zijn! Met name in de maand Juli zijn hier veel toeristen te vinden.

Dubrovnik kroatie

4.      De Krka Watervallen

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de Kroatische steden dan raden we je aan de Krka watervallen te bezoeken. Deze watervallen bevinden zich in het gelijknamige Nationale Park en het water kletst hier van maar liefst 17 etages hard naar beneden. Ook het bos is zeker een bezoekje waard. Hier vindt je, net als bij de Plitvicemeren, de meest unieke diersoorten. Je kunt de watervallen te voet bereiken, maar ook per fiets of zelfs per boot. In de zomer kun je hier ook geweldig zwemmen om af te koelen.

De Krka Watervallen

En? Ben je overtuigd? Twijfel dan niet langer en bezoek dit indrukwekkende land binnenkort. Met een busreis kan je alle hotspots op een comfortabele manier zien!

Reageren