Budgetvriendelijke, heerlijke hotspots in Amsterdam die je moet kennen.

Amsterdam, het was liefde op het eerste zicht, je kan dat nog steeds hier lezen. Met enorm veel zin keer ik dus terug naar deze prachtige stad. Deze keer met de focus op food! Jawel eten, ik hou ervan, je kan het me ook niet kwalijk nemen als je bedenkt dat ik minstens 15 km heb gewandeld. Plan jij een tripje richting deze hoofdstad, blijf dan zeker lezen! Ik zet enkele budgetvriendelijke hotspots voor jullie op de kaart!

Budgetvriendelijke topper “Frnzy”

We ontdekken dit restaurantje puur toevallig. Noem het gerust een gelukstreffer. Tijdens het fietsen trok het kleine, gezellige terras onze aandacht. Frnzy is gelegen in de Pijp in Amsterdam. Weg uit het drukke centrum, ideaal om even tot rust te komen. Als je de facebookpagina bekijkt kan je ook niet anders dan honger krijgen. Ik heb genoten van een heerlijk, gezonde bowl vol groentes, tofu en rijstnoedels. Een budgetvriendelijke, gezonde maaltijd voor minder dan €10. Volgens mijn vriend waren de loempia’s ook overheerlijk, en die baguette van de dame naast mij… Damn ik moet hier zeker nog een keer terug! Naast een bun salade kan je hier ook terecht voor Pandan wafels.

Frnzy; Eerste Jacob van Campenstraat 27 H, 1072 BC Amsterdam


budgetvriendelijke topper Frnzy

Budgetvriendelijke Thai “Nooch”

Gelegen in de populaire wijk “9 straatjes” is Nooch een toprestaurantje om even te rust te komen tijdens het shoppen. Nooch serveert een lunch tot 17:00 en daarna kan je hier nog dineren. Wij gingen beide voor een Pad Thai, maar je kan hier ook terecht voor Asian inspired food. Sushi, ramen, curries, er staat zeker iets op de kaart wat je kan bekoren. De Pad Thai was de lekkerste die ik ooit heb gegeten en koste nog geen €15. Daarnaast kan je de prijzen van de andere gerechtjes vinden op de website. Vraag je de rekening dan krijg je nog een schattige fortune cookie!

Nooch; Reestraat 11, 1016 DM Amsterdam

budgetvriendelijke Pad thai

Budgetvriendelijke lunch bij ” Toos & Roos”

Een schattig cafeetje in de 9 straatjes trok onze aandacht. Bij Toos & Roos kan je terecht voor een ontbijt, lunch, vers soepje of een heerlijk stuk taart. Dit zaakje is super klein, dus je moet wel geluk hebben dat je een plaatsje kan bemachtigen. Heb je even zin in een goede, heerlijke snack dan is dit the place to be. Check meer details online, gewoon effe hier klikken ;-)!

Toos & Roos; Berenstraat 36, 1016 GH Amsterdam

budgetvriendelijke lunch bij Toos en Roos

Budgetvriendelijke pizza ” De Pizzabakkers”

Pizza & Prosecco dat is het motto van deze budgetvriendelijke keten. Je vindt ze op verschillende adresjes in Amsterdam, wij gingen voor het gezellige restaurantje in de Pijp. Je kan bij Pizzabakkers terecht voor een overheerlijke pizza voor een zacht prijsje. De duurste pizza kost je €13, voor de goedkoopste leg je amper €7,95 neer. Ik ging voor een Spinaci, mijn vriend koos de Caprese. Het leuke aan deze keten is dat je pizza hier vers gemaakt wordt, dus je kan simpel de kaas achterwegen laten. Kom je hier langs, probeer dan ook een heerlijke cocktail op basis van prosecco. Benieuwd naar het aanbod, klik dan even hier!

De Pizzabakkers; Eerste Sweelinckstraat 16HS, 1073 CM Amsterdam

budgetvriendelijke lunch

Heb jij nog budgetvriendelijke plaatsjes in Amsterdam? Deel ze hieronder!

 

Reageren