10 bucketlist trips die je als student gemaakt moet hebben

Reizen is een populaire manier om meer van de wereld en van jezelf te ontdekken. Zeker onder studenten is een verre reis een van de meest populaire manieren om jezelf buiten de collegebankjes te ontplooien. In je studententijd heb je wel verplichtingen maar dit is de beste tijd om nog eens in alle vrijheid wat van de wereld te zien. Er is natuurlijk enorm veel moois te zien en te doen maar de volgende 10 trips zouden wat ons betreft op iedere bucketlist moeten staan.

Wij hebben dé 10 trips die je als student moet hebben gemaakt op een rijtje gezet!


#10. Op avontuur in Zuid-Amerika

Een van de bijzonderste en meest fascinerende regio’s van de wereld is Zuid-Amerika. Hier vind je prachtige regenwouden en het schitterende Andes gebergte. Maar ook hagelwitte stranden en bijzondere en levendige steden zijn volop te vinden op dit continent. Je kunt in Zuid-Amerika bijvoorbeeld fantastisch feesten in Rio de Janeiro of Buenos Aires en het bijzondere wereldwonder Machu Picchu in de bergen van Peru bezoeken. Voor een backpack reis is Zuid-Amerika dan ook een enorm populaire bestemming. Zeker wanneer je Spaans spreekt is dit natuurlijk een aanrader. Voor Nederlanders is Suriname ook een leuke bestemming voor je trip, hier spreken namelijk veel mensen Nederlands.

Oude ruïnes van Winay Wayna op de Inca Trail, Peru

LEES MEER: de Inca Trail naar Machu Picchu


#9. Ontdek Berlijn

Voor een leuke trip dichtbij huis is de Duitse hoofdstad Berlijn een absolute aanrader. Deze stad wordt ook wel de techno hoofdstad van Europa genoemd en voor een avond uitgaan zit je hier dan ook wel goed. Er zijn volop uitgaansgelegenheden te vinden en clubs als Tresor en Berghain hebben in de loop der jaren een haast mythische reputatie opgebouwd. Behalve het geweldige uitgaansleven is Berlijn natuurlijk een hele levendige stad met een bijzondere en interessante historie.

Ontdek Berlijn

LEES MEER: Wat te doen in Berlijn?
&
LEES MEER: 7 dingen die je moet hebben gezien in Berlijn


#8. Genieten op Costa Rica

Een interessante bestemming die misschien niet heel erg voor de hand ligt is Costa Rica. Toch zou een trip naar dit land in Midden-Amerika wat ons betreft op jouw bucketlist moeten staan. Je hebt hier prachtige stranden en mooie natuurgebieden. Als je geïnteresseerd bent in biologie kun je hier de bijzondere lokale flora en fauna bestuderen. Costa Rica beslaat 0,03% van het landoppervlak van de aarde maar er leeft wel 5% van de biodiversiteit van de planeet. Deze cijfers geven wel aan hoe bijzonder de natuur op Costa Rica is, een bezoekje meer dan waard dus. Vamos!

Genieten op Costa Rica

LEES MEER: 6 redenen om Costa Rica te bezoeken


#7. Studeren in het buitenland

Je hoeft niet op vakantie of op reis om iets van de wereld te zien. Een jaar of half jaar in het buitenland studeren is een geweldige mogelijkheid om echt te ervaren hoe het leven in het buitenland is. Je wordt echt ondergedompeld in de cultuur van een land en leert bovendien jezelf te redden in het buitenland. Veel studies bieden de mogelijkheid in het buitenland te studeren en wat ons betreft moet je deze kans echt grijpen!

Studeren in het buitenland

LEES MEER: Handige checklist voor het studeren in het buitenland


#6. De Yacht Week

Kroatië is een van de snelst opkomende bestemmingen in Europa en dat is wat ons betreft helemaal terecht. Het land heeft een aantal prachtige steden en een geweldige kustlijn met schitterende stranden en idyllische eilanden. Een fantastisch evenement en een goede reden om dit prachtige land eens te bezoeken is de Yacht Week. Tijdens deze week komen de mooiste boten voorbij en worden er leuke feesten georganiseerd ondertussen kun je een hoop van al het moois dat Kroatië te bieden heeft ontdekken.


#5. Feesten op een Full Moon Party in Thailand

Als je het over feestjes in het algemeen hebt en over beachparty’s in het bijzonder, is de Full Moon Party in Thailand een absolute aanrader voor op jouw bucketlist. Deze wereldberoemde strandfeesten vinden plaats op het feesteiland Ko Pha Ngan in het zuiden van Thailand. Er komen tot wel 30.000 mensen op de feesten af waarvan een groot deel toeristen zijn. Toch is dit wat ons betreft een van de vetste feesten van de hele wereld.

Feesten op een Full Moon Party in Thailand

LEES MEER: Eilandhoppen in Thailand: dit mag je niet missen!
&
LEES MEER: Backpacken in Thailand


#4. Ga op roadtrip door Europa

Om een geweldige reis te hebben hoef je natuurlijk helemaal niet naar een ander continent. Ons eigen Europa heeft namelijk genoeg te bieden om jarenlang nieuwe plekken te ontdekken. Wat dacht je van een geweldige avontuurlijke roadtrip door de wilde natuur van Scandinavië? Of je gaat Oost Europa verkennen met een lange roadtrip door landen als Polen, Hongarije, Tsjechië, Bosnië, Kroatië en Slovenië. Onderweg kom je prachtige steden als Praag, Krakow, Boedapest, Mostar en Dubrovnik tegen en je kunt ook genieten van schitterende landschappen en de Kroatische Kust. En ook roadtrips door het Verenigd Koninkrijk of het Iberisch schiereiland zijn absolute aanrader. Europa heeft zoveel te bieden en je kunt ons niet wijsmaken dat je al dit moois al gezien hebt. Bovendien heeft het een hoop praktische en financiele voordelen om in Europa op reis te gaan. Neem je vrienden mee en ga er op uit op ons eigen continent. Als je liever met de trein reist is een voordelige interail kaart ook een geweldige optie.

Ga op roadtrip door Europa

LEES MEER: Mooiste bestemmingen voor een roadtrip door Europa
&
LEES MEER: De mooiste autovakanties door Europa


#3. De kust van California

Een reis naar de Verenigde Staten is waarschijnlijk sowieso een van jouw bucketlist reizen. De Rocky Mountains, Miami en New York zijn natuurlijk allemaal prachtig maar als we een reis moeten aanraden is het wel een roadtrip langs de kust van California. Je begint deze roadtrip bijvoorbeeld in Santa Cruz en rijdt vervolgens door Monterey richting de schitterende kliffen van de Big Sur route. Vervolgens rijdt je verder richting het zuiden door de valleien met wijngaarden bij San Luis Obispo tot je bij het beroemde Las Vegas komt. Daar kun je uiteraard met gemak een paar dagen blijven tot je verder rijdt richting Santa Barbara en uiteindelijk San Diego. Deze hele roadtrip is in principe in een paar dagen te rijden zonder je te haasten. Als je wat meer tijd hebt kun je de roadtrip uiteraard ook beginnen in het wat noordelijker gelegen San Francisco of San Jose.

De kust van California

LEES MEER: Handige tips voor je rondreis door West-Amerika
&
LEES MEER: Rondreis Amerika: 10 spots die je niet mag missen


#2. Kou in Canada

De uitgestrekte natuur van Canada zou eigenlijk ook op ieders bucketlist moeten staan. Toch kiezen maar weinig mensen voor een bijzondere reis naar dit Noord-Amerikaanse land. Een van onze favoriete bestemmingen in Canada is Whistler. In deze stad in het zuidwesten van Canada kun je een fantastische wintervakantie beleven. Je kunt hier skiën, snowboarden of zelfs op een slee rijden die door sneeuwhonden wordt voortgetrokken. De witte wereld rondom Whistler is een magische plaats die iedereen eigenlijk eens mee zou moeten maken.

Kou in Canada

LEES MEER: Backpacken in Canada
&
LEES MEER: De hoogtepunten van Canada


#1. Vrijwilligerswerk in het buitenland

Het doen van vrijwilligerswerk is een bijzondere ervaring voor jezelf waarmee je bovendien anderen helpt. Eigenlijk sla je dus twee vliegen in een klap met deze mooie reis. Er zijn duizenden initiatieven over de hele wereld die vrijwilligers kunnen gebruiken en er is dus altijd iets te vinden dat bij jou past. Je kunt ondervoede kinderen in Afrika helpen, werken in een bibliotheek in Oostenrijk of bijdragen aan een bouwproject in Azië, zoek op het internet naar jouw favoriete vrijwilligerswerk en verbeter de wereld en jezelf!

Vrijwilligerswerk in het buitenland

LEES MEER: Workaway, waar moet je op letten?

Hoeveel van bovenstaande trips heb jij gemaakt of zou je graag willen maken tijdens je studie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren