Breng je vakantie door in een van de speelsteden van het EK 2016

1. Parijs

De hoofdstad van Frankrijk organiseert niet alleen de finale waar de laatste twee teams voor de titel zullen strijden, maar opent ook het tornooi met de wedstrijd Frankrijk – Roemenië. Parijs hoeft weinig voorgesteld te worden als de perfecte stedentrip. Met bezienswaardigheden als de Eifeltoren, het Louvre of de Arc de Triomphe trekt de Lichtstad het hele jaar door toeristen aan. Wellicht heb je Parijs al ooit weleens bezocht maar het mooie aan deze wereldstad is dat je bij ieder bezoek nieuwe dingen ontdekt. Geen excuus dus om niet naar Parijs te reizen deze zomer.

arc de triomph parijs

2. Nice

Je vakantie doorbrengen in Nice tijdens de zomermaanden? Zelfs zonder het EK voetbal is deze stad al een ideale bestemming om op reis te gaan. Gelegen aan de Middellandse zee is Nice een grote toeristische trekpleister voor reizigers die naar de Franse Rivièra afzakken. Wandel op de beroemde Promenade des Anglais of waag een gokje in een van de vele casino’s. Een bezoek aan Nice betekent een combinatie van cultuur en strand. Zo vind je heel wat gebouwen uit de barokperiode in Vieux Nice of vind je hier de beste strandlocaties van de Côte d’Azur.

Nice Frankrijk

3. Marseille

Wat verder langs de Côte d’Azur vind je Marseille. Deze meest bevolkte stad in Frankrijk na Parijs is gekend als een authentieke havenstad. De makkelijke verbinding met Parijs via de TGV zorgt ervoor dat het een stad in opmars is wat toerisme betreft. Zo trekt de Vieux-Port, de oude haven, de meeste aandacht van de toeristen die Marseille weten te vinden langs de prachtige zuidkust van Frankrijk. Deze eeuwenoude natuurlijke haven kende hoogtij tijdens de heerschappij van het Romeinse Rijk. De haven speelde een belangrijke economische rol in Marseille. Nu is het vooral een plaats voor ontspanning en plezier met de vele horecazaken die de kade bevolken.

haven van marseille

4. Bordeaux

Bordeaux is een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. Je kunt er dagen rondlopen en nog niet alles gezien hebben. Naast de vele musea vind je er in de oude binnenstad de wijken Grand Parc, Saint Seurnin en Chartrons. Eveneens vind je er het Place des Quinconces, het grootste plein van Frankrijk en een van de grootste pleinen van Europa. Nog meer dan voor zijn culturele rijkdom is Bordeaux gekend voor zijn wijnen. Het ziet zichzelf dan ook als wijnhoofdstad van de wereld. Rondom de stad liggen talrijke wijngaarden waarvan de druiven zorgen voor de roodgekleurde wijnen die de bordeauxwijn beroemd maakt.

place des Quinconces

5. Lyon

Gelegen op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenkomen, in het oosten van Frankrijk, ligt Lyon. Zijn historische binnenstad staat sinds 1998 op de UNESCO werelderfgoedlijst waarvan de basiliek Notre-Dame de Fourvière en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste met zijn astronomisch uurwerk de grootste blikvangers zijn. Toch staat de stad in het oosten van Frankrijk vooral gekend als de hoofdstad van de gastronomie, wat het een ideale stedentrip voor reizigers met een voorliefde voor wijnen en lekker eten maakt.

Kathedraal Lyon

Wie het toch jammer vindt dat Oranje er niet bij is kan misschien voor onze zuiderburen uit België supporteren dat bij de favorieten voor de eindzege zit.

Wil je weten wanneer de wedstrijden plaatsvinden in de verschillende speelsteden? Je hebt hier hele handige websites voor waar je het speelschema van het EK 2016 kunt bekijken.

Reageren