Bourgondisch genieten in Antwerpen

Wanneer je op zoek bent naar een weekend vol cultuur, lekker eten, architectuur en een mooie historie dichtbij Nederland, dan is het prachtige Belgische Antwerpen een absolute aanrader. Deze stad ligt vlak onder de grens bij Roosendaal en is daarom, afhankelijk van waar je vandaan moet komen, gemakkelijk te bereiken. Je bent binnen een paar uurtjes al op een totaal andere plek: ontdek Antwerpen als een echte Bourgondiër!

Eten & drinken

Dat Belgen van lekker eten en drinken houden is niet onbekend. Sterker nog, ze zijn er verzot op! Daarom kun je ook in Antwerpen volop genieten van overheerlijke diverse restaurants. Zowel in het historische centrum als in de wijken rondom het centrum is het culinair aanbod groot. Een Belgisch diner is geen echt Belgisch diner zonder een typisch Belgisch biertje. Je kunt natuurlijk in de restaurants een biertje bij het eten bestellen, maar het is nog leuker om in een echt biercafé te zitten, zoals de bekende Biergoeroe of het Antwaerps Bierhuiske. Vaak zijn dit soort kroegen in mooie oude panden te vinden.

Wandelen door Antwerpen

Wanneer je door de stad wandelt, wat de beste manier is om de stad te leren kennen, zul je nog veel meer lekkernijen tegenkomen. Echt Belgisch is bijvoorbeeld de Belgische wafel. Deze vind je in diverse kraampjes door de hele stad. De geur komt je vaak al enkele meters van tevoren tegemoet. Tijdens de feestdagen in december zijn er ook nog tientallen andere kraampjes te vinden in de stad tijdens de kerstmarkt. Je kan dan van alles proeven, kopen en proberen: van glühwein tot gebakken champignons en van echte Vlaamse frieten tot aan stoofpotjes. Bourgondisch genieten kan dus écht in Antwerpen. Je ontdekt de stad zo op weer een hele andere manier dan normaal. Eet smakelijk!

Reageren