Borneo: dé vakantiebestemming voor jungleliefhebbers!

Zie je het al voor je, vakantie vieren terwijl de natuur overal on je heen is. Elke dag is een nieuw avontuur en geen dag is hetzelfde. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie die je niet snel zult vergeten is Borneo jouw bestemming. Vergeet de Afrikaanse jungle en laat je verrassen. Op Borneo zie je meer dan je voor mogelijk houdt. Het is een van de mooiste plekken in Azië en de ideale bestemming voor je vakantie.

Het eiland

Borneo valt eigenlijk uiteen in drie delen. Een deel behoort tot Indonesië, een ander deel is Maleisisch en het derde en laatste deel behoort toe aan Brunei. Ook al is Borneo wellicht niet het meest bekende eiland in Azië, het is wel het op twee na grootste eiland ter wereld en heeft een oppervlakte van maar liefst 743.330 vierkante kilometer. Ter vergelijking, Nederland heeft slechts 41.543 vierkante kilometer aan oppervlakte. Als je daarnaast weet dat Borneo een bevolkingsdichtheid kent van nog geen 25 mensen per vierkante kilometer, dan weet je hoe aangenaam rustig het is.

Jungle paradijs

Borneo is een waar paradijs voor avontuurlijke reizigers. Het eiland staat bekend als ideale locatie voor een junglevakantie. Met een gigantische hoeveelheid natuur schreeuwt Borneo om ontdekt te worden. Op Sabah  vind je talloze bedreigde diersoorten in hun natuurlijke habitat. Vergaap je aan de orang-oetan die hier in alle vrijheid leeft en sta oog in oog met de Borneodwergolifant. De unieke biodiversiteit maakt een vakantie op Borneo tot een onvergetelijke ervaring. Een van de absolute toplocaties op Borneo is het Sukau-Kinabatangan Wildlife Sanctuary. Hier kun je diverse dieren spotten die je enkel kent van National geographic. Diverse apensoorten, vogels, slangen en krokodillen zie je langs de Kinabatangan rivier. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary. Hier zie je talloze neusapen is een afgeschermd gebied van 162 hectare. De voedermomenten zijn meer dan indrukwekkend. Kortom, een vakantie op Borneo is in alle opzichten een belevenis op zich.

borneo-2

Lees ook: Duurzaam reizen doe je zo: 4 tips!

De Bajau stam

De natuur van Borneo mag dan overweldigend zijn, het is zeker niet het enigste wat indruk maakt. Wil je jouw vakantie op Borneo een extra dimensie geven, bezoek dan Mabul island. Dit is zonder twijfel een uniek gebied in Azië. De serene rust, de meer dan bijzondere onderwaterwereld en de Bajau stam. De Bajau zijn in veel opzichten uniek te noemen. Al meer dan 1000 jaar leeft de stam op en rondom het water, het is de allesbepalende factor in hun bestaan. De skills die ze tentoonspreiden maken duidelijk dat ze heer en meester zijn als het gaat om de visvangst. Daar komen ze dan ook van rond. De Bajau vormen een unieke bevolkingsgroep op Borneo. Ze worden door geen enkel land erkend en zijn dus stateloos. Dat hun kinderen daardoor niet naar school gaan heeft hen niet belet om te overleven. Ze zijn een met de natuur en dat is alleen al voldoende om respect te hebben voor deze bijzondere gemeenschap.

Staat Borneo al op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren