Bormio, echt authentiek Italiaans

Wanneer je met een camper doorheen Italië reist kom je de prachtigste steden tegen, maar eentje waar ik echt mijn hart verloor was Bormio. Bormio is authentiek, gezellig, echt Italiaans en wordt omgeven door prachtige bergtoppen. Ga je graag richting Italië op reis, vergeet dan niet dat in het Noorden ook pareltjes verstopt zitten.

Bormio, echt authentiek Italiaans

Bormio is een prachtige, authentieke stad

Ik heb reeds tal van wintersportsteden bezocht, zowel in Italië, Oostenrijk en zelfs enkel in Frankrijk. Toch spendeer ik mijn tijd het liefst in gebieden zoals Bormio. Je zal direct merken dat dit dorp niet ontstaan is vanuit de wintersport en dat maakt het nu net mooi. Het dorp is compact, je hebt er niet zoveel aprés-skihutjes en het skigebied zelf is ook niet enorm groot.

Authentiek italiaans dorp

Onze camperplaats bevindt zich vlak naast de gondels, iets wat amper te vinden is in de meeste skigebieden. Je hebt hier stromend water en een plek om je afval te sorteren, meer niet. Voor een overnachting betaal je €8. Het historische centrum van Bormio ligt op 500 meter wandelen. Ideaal om lekker iets gaat te eten na een dagje op de pistes, of een stevige wandeling.

In het dorp moet je gewoon genieten van de architectuur, de oude gebouwen, inclusief muurschilderingen. Heerlijk. Je hebt hier tal van gezellige restaurantjes, kledingwinkels en kleine winkeltjes. Zeker voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit echt een winner.

Nu ga je in de wintermaanden richting Bormio dan kan je hier genieten op een hoogte tot 3000 meter. Sneeuwzeker kan je het dus zeker noemen. Daarnaast is hier zo’n 110 kilometer aan pistes en heb je een vrij groot freeride gebied. Het is niet zo’n heel populair gebied dus voor de liefhebbers van sneeuw en een gezellig Italiaans stadje, dan is Bormio de aanrader!

Meer informatie over het skigebied en de prijzen vind je hier.

Reageren