Boottocht door Amsterdam: Deze bezienswaardigheden zie je vanaf het water 

amsterdam-boottocht

Waar veel mensen voor een stedentrip naar het buitenland trekken, blijven ook steeds meer mensen in eigen land. Vliegen staat steeds meer ter discussie en bovendien heeft Nederland ook prachtige steden. Ook kun je tijdens een stedentrip in eigen land vaak ’s avonds weer in je eigen bedje slapen, aangezien je zo weer thuis bent. De meest bezochte stad van Nederland is natuurlijk Amsterdam. Met musea als het Rijksmuseum als absolute highlight. Ook de Amsterdamse grachten zijn een uniek fenomeen. Een unieke manier om Amsterdam te verkennen is per boot. Tijdens een boottocht Amsterdam kom je langs vele prachtige bezienswaardigheden, terwijl je lekker comfortabel in een boot zit. Zo kun je je krachten sparen om na afloop heerlijk te shoppen in het centrum. 

Rondvaart Amsterdamse grachten

Een rondvaart is een leuke manier om Amsterdam te ontdekken. Elke Nederlander heeft weleens een rondvaart gemaakt. In steden als Utrecht, Delft, Groningen, Leiden én Amsterdam is het mogelijk om een boottocht door de grachten te maken. Tegenwoordig is er Wi-Fi beschikbaar op de steiger en onderweg wordt er meer informatie over de bezienswaardigheden gegeven. Kortom, een boottocht door Amsterdam moet je een keer in je leven gedaan hebben! 

De Amsterdamse grachten

Tijdens een boottocht door Amsterdam bevind je je als het ware ‘in’ een Amsterdamse highlight: de Amsterdamse grachtengordel. De grachten komen uit de 17eeeuw en staan sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoofdgrachten zijn de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. De grachten lopen als een web door het centrum van de stad en werden vroeger gebruikt voor transport, belegering en waterbeheersing. Vandaag de dag hebben de grachten meer een cultureel en recreatief doel. Wanneer het mooi weer is, liggen de grachten vol met bootjes en rondvaartboten en heeft iedereen een geweldige tijd. Welke bezienswaardigheden zijn allemaal te zien vanaf het water? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet!

De Jordaan

De beroemde wijk ‘De Jordaan’ is van oorsprong een traditionele volksbuurt. Vandaag de dag is het een trendy wijk met gezellige restaurantjes, bruine kroegen, knusse winkeltjes en kleine galerijen. Een prachtig stukje Amsterdam, vanaf de grachten te bewonderen!

De Wallen

Een ander ‘traditioneel’ gedeelte van Amsterdam: de Wallen, oftewel het ‘Red Light District’. Je vindt hier naast vrouwen van plezier, ook gezellige kroegen en historische gebouwen. De prostituees achter de ramen zijn echter de grote trekpleister. Vanuit de hele wereld komen mensen naar Amsterdam om dit fenomeen van dichtbij te bewonderen.

De Amstel

Naast de populaire grachtengordel, is er ook nog een rivier waar je doorheen vaart tijdens een boottocht in Amsterdam: de Amstel. Amsterdam heeft zijn naam te danken aan deze gekanaliseerde rivier. De rivier is breder dan de grachten en vanaf de Amstel kun je goed om je heen kijken.

amsterdamse grachten

Lees ook: 4 populaire zomerbestemmingen aan de Nederlandse kust!

Het Muntplein

Waar de Amstel en de Singel samenkomen bevindt zich het Muntplein. Op deze plek vind je tevens de Muntsluis en de Munttoren. Hier werd in het verleden de Munt van Holland geslagen. Dit waren zowel gouden als zilveren dukaten waar het Amsterdamse stadswapen op stond. Een historische plek dus!

De woning van de burgemeester

Aan de Amsterdamse grachten vind je ook een bijzondere woning. En wel op de Herengracht nummer 502. Dit is namelijk de woning van de Amsterdamse burgemeester, ook wel het ‘Huis met de Kolommen’ genoemd. Dit statige gebouw wordt op het moment bewoond door Femke Halsema. Niet elke burgemeester heeft daadwerkelijk gewoond in het huis, zij zijn daar vrij in. Onder andere Job Cohen en de in 2017 overleden Eberhard van der Laan woonden wel in de ambtswoning.

Heb jij weleens een rondvaart in Amsterdam gedaan. Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren