Bolivia: een bijzondere bestemming

Bolivia is bekend vanwege de kleurrijke geschiedenis, fascinerende tradities, een indrukwekkend wildlife en oogstrelende landschappen. Het is een unieke bestemming die elke reiziger weet te boeien van begin tot eind.

Het is het land van torenhoge bergketens, gigantische zoutvlaktes en diepe jungle. Naast de overvloed aan schitterende natuur biedt Bolivia de reizigers ook een fascinerende blik op zijn geschiedenis door de talrijke tradities en festivals in stand te houden. Volgens sommige komt Bolivia nog niet in de buurt van zijn Zuid-Amerikaanse concurrenten in termen van investeringen in toeristische infrastructuur, maar juist dat maakt dit zo’n bijzondere bestemming.

Nog steeds niet overtuigd dat Bolivia jouw volgende reisbestemming moet zijn? De volgende 4 redenen zorgen er voor dat je ticket vanavond nog in je inbox staat 😉

  1. Wilde dieren spotten? Bolivia it is!

Een van de bijkomende voordelen van de schitterende en uitgestrekte landschappen van Bolivia is dat je hier ook veel wilde dieren kunt spotten. Bolivia is een van de meest diverse en uiteenlopende landen op de planeet als het gaat om diersoorten.

Je hoeft hier niet naar de dierentuin om duizenden soorten vogels, vissen, reptielen en amfibieën te zien. Reizigers met een oplettend oog kunnen dieren spotten zoals rivierdolfijnen, beren, chinchilla’s, flamingo’s, condors, capybaras, jaguars en pumas… om er maar een paar te noemen.

flamingo's bolivia
  1. Locals leren kennen? Bolivia it is!

Bolivia heeft krijgt van sommige reizigers een onvoldoende als het gaat om vriendelijkheid. Maar naar onze mening zijn er weinig landen waar locals, ondanks de armoede, zo graag in contact komen met toeristen en de schoonheid van hun land wil delen.

Als jij als toerist respect en echte interesse toont in de Boliviaanse manier van leven en tradities, word je verwelkomd door glimlachende locals die je graag vertellen over hun prachtige land.

locals bolivia
  1. Als een koning (of koningin) leven op een klein budget? Bolivia it is!

Bolivia staat bekend als een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika, waardoor je bolivianos verrassend lang mee gaan. Als je een budget van €15 tot €20 per aanhoudt kun je in redelijke comfort rondreizen, eten en overnachten.

Daarnaast zijn uitstapjes naar schitterende locaties zoals Salar de Uyuni te regelen voor minder dan $100 voor een driedaagse all-inclusive tour, en aanzienlijk minder voor een dag. En in tegenstelling tot veel andere landen zijn grote steden als La Paz, prima betaalbaar!

Salar de Uyuni bolivia
  1. Wil je liever buiten het vakantieseizoen reizen? Bolivia it is!

Het land bestaat uit valleien, halfdroge hooglanden en dichte jungles. Het weer van Bolivia is daarom sterk afhankelijk van de hoogte en de regio waar je reist. Omdat het grootste deel van het land op een grote hoogte ligt, variëren temperaturen van heet op de dag tot koud in de nacht.

De ideale tijd om Bolivia te bezoeken is afhankelijk van de bezienswaardigheden die je wilt zien, maar de beste reistijd Bolivia zijn de maanden mei tot en met oktober. Hierdoor kun je ook buiten onze vakantiemaanden reizen. Dat maakt je ticket een stuk goedkoper!

Reageren