Anasja van Veen

reist het liefst naar onbekende bestemmingen

  Avontuurlijke wereldgek. Dat zegt eigenlijk al genoeg, dat ben ik. De afgelopen jaren heb ik heel wat bijzondere reizen mogen maken; de Kilimanjaro beklimmen, fietsen door Jordanië, met vier reisgenoten alleen op de Chinese Muur, eiland hoppen op de Seychellen en een knotsgekke roadtrip door Marokko. Het liefst reis ik naar ‘onbekende’ bestemmingen met nieuwe culturen en bijzondere mensen. Maar ik wissel deze avonturen ook graag af met citytripjes met vrienden,  zomervakanties met familie – die stiekem ieder jaar avontuurlijker worden – en Formule 1 weekenden.

   

   

   

  Vraag en antwoord

  Wat is je allermooiste reis herinnering?

  Oei. Dat is lastig kiezen. Ik denk dat ik de Kilimanjaro beklimmen toch wel het allermooiste vond. En dan niet eens zozeer de berg en de reis zelf, maar het feit dat we z'n allen als onbekenden begonnen en als vrienden voor het leven eindigden. Reizen doet zoiets moois met mensen. Het maakt ineens totaal niet meer uit wat je doet, wie je bent, en hoe oud je bent.

  Heb je nog volgende reizen op de planning staan?

  Ik hoop in het najaar van La Paz (Bolivia) naar Buenos Aires (Argentinië) te reizen. En heb tot die tijd veel tripjes in Europa gepland, onder andere Londen, Bologna, Glasgow, Praag en Griekenland.

  Waar droom je van?

  Ik zou het aller liefst mijn werk kunnen combineren met full time reizen. Daarnaast staan vooral India, Borneo, Sri Lanka, Namibië, Taiwan, Hong Kong en Belize en Guatemala hoog op mijn lijstje. Oh, en Tonga! Eigenlijk bijna alles dus...

  Stel ook een vraag!