Blablacar, voor- en nadelen!

Wil je graag op vakantie, maar zijn de vlieg- en treintickets te duur? Dan biedt Blablacar misschien een uitweg! Blablacar is een website waar mensen ritten op aanbieden. Zie jij een rit die aansluit op jouw wensen?  Dan kun je vervolgens reageren op de advertentie om een plekje in de auto te reserveren. Ideaal, toch? Echter zitten er ook een paar nadelen aan deze service verbonden… In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van Blablacar!

Wat is Blablacar?

Blablacar is in 2009 opgericht in Spanje. Sindsdien is dit online platform erg gegroeid. Inmiddels zijn de meeste landen in Europa aangesloten en maken er zo’n 5 miljoen mensen gebruik van deze website. Maandelijks bieden zo’n 300.000 mensen ritten aan, waar in totaal 700.000 passagiers gebruik van maken. Het is eigenlijk een soort ‘betaald liften’. Ook wordt er veel waarde gehecht aan reviews en worden profielen over het algemeen goed gecontroleerd. Er is, net als bij Airbnb, een regeling waarmee je geld terug krijgt als de rit geannuleerd wordt.

Ervaringen Blablacar

Onze Blablacar ervaring is zeer goed. Zo is reizen met blablacar een stuk goedkoper als andere vervoersmiddelen als bijvoorbeeld de trein en de bus. Zo kun je al voor een paar tientjes van Amsterdam naar Parijs. Verder ontmoet je via Blablacar ‘open minded’ mensen, wat vaak zorgt voor een vermakelijke rit.

goed voorbereid met de auto op vakantie

Voordelen en Nadelen

Op het eerste gezicht lijkt dit platform alleen maar voordelen te hebben, maar er zijn ook zeker nadelen… Hieronder hebben we de voor- en nadelen van Blablacar voor jullie op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Relatief goedkoop
  Je betaalt gemiddeld zo’n 5 tot 10 euro per 100 km.
 • Relatief snel
  Daarnaast ben je met de auto een stuk sneller als met bijvoorbeeld de trein of de bus.
 • Je ontmoet mensen
  Je zit met andere mensen in de auto, die het vaak leuk vinden om een goed gesprek te voeren of naar muziek te luisteren.
 • Van deur tot deur
  Waar je met de trein of bus afhankelijk bent van een station, wordt je wanneer je gebruik maakt van Blablacar vaak thuis opgehaald en bij je bestemming afgeleverd.

Nadelen

 • Onbetrouwbaar
  Annulering komt niet vaak voor, maar een enkele keer kan de rit plots niet meer doorgaan. Bij een annulering krijg je weliswaar je geld terug, maar vervolgens moet je wel een ander vervoersmiddel zoeken. Zorg dus dat je bij het gebruik van Blablacar altijd een plan B hebt.
 • Volle auto
  Blablacar geeft bestuurders de mogelijkheid om drie plaatsen op de achterbank aan te bieden. Soms kan het dus voorkomen dat een populaire rit ‘overbezet’ is en je in het midden moet zitten. Voor een paar uur is dat niet erg, maar wanneer je een lange rit maakt is dit minder comfortabel.

Kortom, er zijn zeker nadelen verbonden aan het gebruik van Blablacar, maar over het algemeen raden we deze service zeker aan. Het is goedkoop, fun en je raakt makkelijk van punt A naar punt B!

 

Reageren