Deze (bij)baantjes kun je al reizend doen!

Steeds meer mensen reizend al werkend de wereld rond. Deze groep mensen wordt ook wel Digital Nomads oftewel Digitale Nomaden genoemd. Veel van deze mensen hebben enkel een internetverbinding nodig om te kunnen werken. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo hoef je niet elke dag op kantoor te zitten en ben je compleet locatie-onafhankelijk. Je kunt dus gaan en staan waar je maar wilt. Genoeg redenen om de wereld te verkennen! Wat voor beroepen worden door Digital Nomads voornamelijk beoefend? Wij hebben 4 (bij)baantjes die je al reizend kunt doen op een rijtje gezet!

1. Schrijver

Veel Digital Nomads verdienen een centje bij als schrijver. Zij schrijven voor online magazines over van alles en nog wat. Sommige schrijvers schrijven graag over hun eigen (reis)ervaringen, terwijl anderen liever privé en werk gescheiden houden. Via websites als sitedeals en guru kun je veel baantjes als schrijver vinden. Zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Schrijven kan (bijna) iedereen. Het kan daarom vooral in het begin lastig zijn om (goedbetaald) werk te vinden als schrijver. Het is namelijk nog best lastig om je te onderscheiden. Het beste kun je beginnen als gastblogger. Zo kun je kijken of schrijven wat voor je is en langzaam een portfolio opbouwen.

2. Illustrator / Grafisch vormgever

Ben jij creatief aangelegd én goed met de computer? Dan is illustrator misschien een geschikt beroep voor jou! Veel websites willen er graag goed uitzien en hebben belang bij mooie illustraties. Denk bijvoorbeeld aan Facebook-banners, website-banners, logo’s en nog veel meer. Aangezien elke illustratie uniek is, kun je mits je getalenteerd bent erg goed verdienen!

Illustratie: www.dinosandteacups.ca

3. Fotograaf

Heb jij een mooie camera en oog voor detail? Dan is een baantje als fotograaf misschien wel iets voor jou! Met name als je veel reist en op plekken komt waar mensen niet zo gauw komen, kun je hier goed geld mee verdienen. Het beste is om eerst een portfolio op te bouwen met mooie foto’s. Daarna kun je je diensten aanbieden aan bedrijven en particulieren.

4. Blogger / Vlogger

Het internet staat er vol mee: reisblogs en -vlogs. Er is dus zeker concurrentie, maar laat dit je er niet van weerhouden om je reisavonturen te delen met de rest van de wereld. Hoe begin je hiermee? Kies een leuke naam voor je blog en schaf deze domeinnaam aan. Via WordPress kun je eenvoudig een blog opzetten. Kom je er niet uit? Google is je grootste vriend! Nu kan het schrijven beginnen. Iedereen is klein begonnen, het maakt dus ook niet uit dat je op het begin voor een klein publiek schrijft. Nodig je vrienden en familie uit om je blogs te lezen en wie weet groeit jouw blog en kun je hier na verloop van tijd zelfs mee verdienen!

Lees ook: 5 tips voor het vinden van werk in de reisbranche!

Ken jij Digital Nomads? Zo ja, wat doen zij voor de kost? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren