Bezoek Zuid-Afrika in de zomervakantie

Het perfecte moment om Zuid-Afrika te bezoeken is tijdens de Nederlandse zomervakantie. Wanneer het in Nederland zomer is, heb je in Zuid-Afrika te maken met de winter. Waarom is dit nu precies juiste moment voor een bezoekje aan dit prachtige land? De Zuid-Afrikaanse winter is tevens het laagseizoen, de prijzen zullen dus een stuk lager liggen dan in het hoogseizoen. Ook zijn de temperaturen tijdens deze periode zachter. Er valt weliswaar meer regen, met name in Kaapstad, maar in plaatsen als Madikwe valt minder regen en zal je hogere temperaturen ervaren. Ook is er tijdens de Zuid-Afrikaanse winter minder vegetatie, wat als gevolg heeft dat de wilde dieren beter te zien zijn.

Het weer

De winter in Zuid-Afrika loopt van juni tot en met september. Tijdens deze periode zakken de temperaturen tot een graadje of 19 graden. Dit is ideaal voor activiteiten als wandelen, fietsen en buitensportactiviteiten. Zoals we eerder al schreven is er tijdens deze periode minder begroeien, je hebt dus een grotere kans om tijdens een safari zeldzame diersoorten van dichtbij te kunnen bekijken. De Zuid-Afrikaanse winter is tevens het walvissenseizoen. Tijdens deze periode kun je de walvissen van dichtbij langs de kust zien zwemmen.

Kaapstad

De meeste toeristen die naar Zuid-Afrika afreizen, kiezen voor een bezoekje aan de Kaapstad. Deze stad is na Johannesburg de grootste stad van het land. Kaapstad telt bijna 3 miljoen inwoners en ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika. De stad ligt aan de voet van de wereldberoemde tafelberg en wordt omringd door een prachtig berglandschap. Hoewel Kaapstad aardig prijzig is, zal je tijdens de Zuid-Afrikaanse winter kunnen genieten van riante kortingen. Dit geldt overigens niet alleen voor hotels, maar ook de restaurants zullen hun prijzen ’s winters verlagen. Tevens is het huren van een auto tijdens deze periode aanzienlijk goedkoper.

Madikwe

Mensen die geïnteresseerd zijn in het doen van een Safari kunnen afreizen naar Madikwe of Mpumalanga. De Zuid-Afrikaans winter, en in mindere mate de herfst, zijn de ideale seizoenen om een safari in dit gebied te ondernemen. Deze regio is tijdens deze periode erg droog en de vegetatie is minimaal. Ook zijn er rond deze tijd minder muskieten en is het wild meer aangewezen op zogeheten ‘waterholes’. Zorg dat je ’s nachts wel beschikking hebt over warme dekens. De nachten en ochtenden kunnen koud zijn!

Kortom, de Zuid-Afrikaanse winter valt precies in de Nederlandse zomervakantie. In tegenstelling tot andere vakantiebestemmingen is het in Zuid-Afrika tijdens deze periode ‘laagseizoen’. De prijzen zullen dus een stuk lager liggen. Daarnaast zijn de temperaturen milder en heb je een grotere kans op het spotten van wilde dieren tijdens een safari.

Reageren