Bezoek wereldstad Istanbul

Voor een leuke en indrukwekkende citytrip kun je uitstekend terecht in Istanbul. Inmiddels is deze plaats uitgegroeid tot een moderne wereldstad waar jij je prima kunt vermaken. Leuk om je partner cadeau te doen, of samen met een goede vriend of vriendin te boeken.

Ondanks de moderniteit in deze stad hangt er ook een mystieke sfeer. Dit komt vooral door de gezellige straatjes, moskeeën, monumenten en stadsgezichten die je er aantreft. Soms lijkt Istanbul dan ook wel een openluchtmuseum. Hier volgt de top 5 bezienswaardigheden in Istanbul.

1. Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee is wereldberoemd geworden vanwege de geglazuurde tegeltjes. De tegeltjes zijn er onder andere in de kleuren groen, blauw en roodbruin. Het is een zeer indrukwekkend gebouw dat je zeker bezocht moet hebben. Vergeet niet om respectvol met de waarden en normen in Turkije om te gaan en bedek je schouders als toerist wanneer je de Blauwe Moskee bezoekt.

2. Topkapi Paleis

Wanneer je een indruk wilt krijgen hoe sultans vroeger leefden, dan is een bezoek aan het Topkapi Paleis een absolute aanrader. In het paleis vindt je veel paviljoens en binnentuinen. Uniek is een bezoekje aan het harem. Hier verbleven voorheen de 400 vrouwen van de sultan.

topkapi

3. Grote Bazaar

Een gezellige en drukke bezienswaardigheid is de Grote Bazaar. Het is de grootste markt van Istanbul. Er zijn daarnaast duizenden winkeltjes te vinden en je kunt er prima ergens een hapje eten.

4. Hamam

Natuurlijk mag een bezoek aan een badhuis niet ontbreken. Bezoek bijvoorbeeld Cağaloğlu Hamami. Dit is het oudste badhuis van de stad. Nog steeds kun je er verschillende behandelingen boeken.

hammam

5. Galatatoren

Wil je genieten van een prachtig uitzicht, bezoek dan de Galatatoren. Deze is gelegen in de wijk Galata. Daarnaast kun je in de toren ook heerlijk eten!

Er is dus genoeg om te ondernemen in deze wereldstad. Boek daarom snel een stedentrip naar Istanbul!

Reageren