Bezoek veelzijdig Vietnam in Azië!

Reizen naar Azië zijn tegenwoordig erg populiar. Om je te inspireren voor jouw volgende reis zetten we één Aziatisch land vandaag in de spotlight: Vietnam. Een reis naar Vietnam neemt je mee naar een traditioneel land, waar bijzondere natuur hand in hand gaat met levendige steden en magische tempels. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Halong Bay

In het noorden van Vietnam vinden we Halong Bay. Een baai die bestaat uit honderden kleine eilandjes. Je kunt hier een meerdaagse boottocht maken of kiezen voor dagtour vanuit Hanoi. Tijdens zo’n boottocht stop je ook bij bijzondere grotten en krijg je de mogelijkheid om zelf op avontuur te gaan met een kano. Meer dan bijzonder en het uitzicht bestaande uit die groen water en hoge bergen zorgen voor een onvergetelijke herinnering.

Sapa

De rijstvelden in Sapa zorgen voor een bijzonderlandschap. Zo ver je kunt kijken zie je er rijstterassen. Ook kun je in Sapa op bezoek bij verschillende minderheden, dit is vaak een bijzondere ontmoeting.

Hoi An

Wie het écht authentieke Vietnam wilt zien gaat naar Hoi An. Hoi An bestaat voor het grootste gedeelte uit een historische stad die tevens op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Je vindt hier vele traditionele huisjes, tempels en winkeltjes waar ze typische vietnamese producten verkopen. Ook leuk om te weten is dat je vanaf Hoi An gemakkelijk de scooter of een fiets kunt nemen en een bezoekje aan het strand kunt brengen. Daar kun je heerlijk uitrusten en relaxen.

Hanoi

Wandelen door de Old Quarter of gewoon een beetje wandelen langs het park en genieten van wat Vietnamese noodle gerechten. In de drukte van Hanoi vind je altijd wel wat leuks te doen. Dit is ook een goede plek om je tour naar Halong Bay te boeken.

Nha Trang

Echte strandliefhebbers trekken naar Nha Trang. Dit met resorts en grote hotels gevulde kustplaatsje ligt aan een uitgestrekt strand.

Reageren