Bezoek Cambodja in twee weken

Siem Reap & Ankor Wat

Je vakantie in Cambodja begint in de meest toeristische stad van Cambodja, Siem Reap. Deze stad ligt naast het enorme tempelcomplex Ankor Wat. Dit eeuwenoude Khmer complex is werelds grootste religieuze monument en is enorm indrukwekkend om te zien. Je kan er in meerdere dagen doorheen lopen, doorheen fietsen of je laat je per Tuk-Tuk vervoeren. Naast een bezoek aan Ankor Wat is er in Siem Reap nog meer te doen. Ga feesten met andere reizigers, breng een bezoek aan het landmijn museum of de zijde farm of volg een cursus bij Backsteet Academy.

Twee weken Cambodja

Vaar over het Tonle Sap meer naar Battambang

Het Tonle sap meer is erg groot en is prachtig. Het heeft mangrove’s, drijvende dorpen en een rijke flora en fauna. Je kunt een lange boottocht over het meer maken van Siem Reap naar Battambang. Als je eenmaal aankomt in Battambang heb je geen bloed meer in je billen omdat je zo lang op een houten bankje hebt gezeten. Maar je hebt wel uren kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Battambang is een oude stad met nog Franse koloniale architectuur. Er zijn hier mooie tempels te bezoeken. Of maak een ritje in de bamboe trein (Dit is letterlijk een plank van bamboe dat wordt aangedreven door een motor die over een treinrails rijdt). Wat ook zeker een bezoek waard is in Battambang, is het Phare circus. Dit circus is in handen van een NGO dat jonge Cambodjanen helpt met het verwerken van trauma’s. De artiesten van het Phare circus zetten een geweldige show voor je neer.

Twee weken Cambodja

Phnom Phen

De hoofdstad van Cambodja is erg chaotisch. Op straat is het een wirwar van mensen, auto’s, brommers en tuk-tuks. Bezienswaardigheden in Phnom Phen zijn onder andere het koninklijk paleis, de Wat Ounalom tempel en de Psar Thmey markt. In Phnom Phen kan je heerlijk eten in een van de vele restaurants en de stad heeft een bruisend nachtleven. Dichtbij Phnom Phen vind je Choeung Ek. Dit is een van de grootste killing fields van Cambodja waar tijdens het bewind van de Rode Khmer tienduizenden mensen op gruwelijke wijze zijn vermoord. Geen vrolijke plek om te zien, maar wel heel indrukwekkend. 

Kampot

Na een week in de steden is het tijd om wat meer te relaxen. Kampot is hier een perfecte plek voor. Dit kleine stadje ligt aan een riviermond en heeft een relaxte sfeer. In het centrum zijn mooie koloniale gebouwen te zien en in de omgeving kan je mooie fietstochten maken door het platteland. Of bezoek het nationale park vlak naast Kampot.

Koh Rong

Koh Rong is een van de grootste Cambodjaanse eilanden en de perfecte plek om te zonnen, feesten of echt even bij te komen. Op het eiland vind je veel verschillende soorten accommodatie. Verder zijn er geen wegen of auto’s op het eiland. Dus je kunt er te voet of met de boot een van de verschillende stranden ontdekken. Je komt er met een speedboot of ferry vanaf Shihanoukville.

Twee weken Cambodja

Reageren