Een bezoek aan de Verboden Stad in Peking

Midden in het hart van China’s hoofdstad Peking ligt de Verboden Stad, het grootste paleiscomplex ter wereld! De naam is gebaseerd op het feit dat het vijf eeuwen lang verboden gebied was. Gelukkig is het vandaag de dag geopend voor publiek.

De machtigste man van Azië

De Verboden Stad wordt ook wel aangeduid als het Paleis Museum of het Antieke Paleis. De constructie van dit indrukwekkende gebouw begon in 1406 en was in 1420 voltooid. In het oude China was de keizer de belangrijkste persoon op aarde. Hij werd als zoon van de hemel beschouwd en om die reden was hem het Mandaat van de Hemel geschonken. Het paleis van de keizer was daarom gebouwd als een replica van het Purperen Paleis, waarvan werd gedacht dat God er in de hemel zou leven.

Als je de Verboden Stad bezoekt weet je niet waar je moet beginnen. De stad is verspreid over 72 hectare en beslaat ongeveer 150.000 vierkante meter. Het bestaat uit maar liefst 90 paleizen en binnenplaatsen, 980 gebouwen en 8.704 kamers. Je kunt het beste beginnen bij het Tian´anmen plein, bij de Poort van de Hemelse Vrede. Hierna kun je het Binnenhof en het Buitenhof ontdekken.

verboden-stad-peking

Het Buitenhof werd gebruikt voor het uitvoeren van de ceremonieën en complexe rituelen van de keizer. In het Binnenhof vind je de paleisvertrekken van de vorst, waar hij met zijn hovelingen en concubines (bijvrouwen) woonde en dagelijkse zaken afhandelde. Deze vertrekken zijn omgebouwd tot tentoonstellingshallen en hier kun je de fabelachtige collecties van de monarch bewonderen. Als je dit allemaal gadeslaat weet je één ding zeker: de keizer van China was ongetwijfeld de machtigste en meest gerespecteerde vorst van Azië!

De eeuwig bruisende stad

Naast de Verboden Stad is er in Peking nog veel meer te zien en te beleven, waaronder eeuwenoude tempels en vestingen. Daarnaast staat Peking bekend om zijn talloze restaurants waar je kunt genieten van de rijke Chinese keuken.  Als de avond valt kun je tot diep in de nacht uitgaan. Pekings hippe bars en moderne discotheken bieden een scherp contrast met de oude plaatsen die je overdag bekeken hebt.

Reageren