De leukste bezienswaardigheden in Panama City

Panama City is een gigantische stad in het prachtige Panama. Een metropool die behoorlijk afsteekt tegenover de rest van het land. You love it, or you hate it.

Met zijn vele wolkenkrabbers, grote straten én nationale parken is het een veelzijdige stad. Maar wat is er nu allemaal te doen als reiziger in deze bijzondere stad?

Panamakanaal

PanamaKanaal

Misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden in Panama City, is het wereldberoemde Panamakanaal. Het Panamakanaal is ruim 81 kilometer lang en verbindt Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Jaarlijks varen hier maar liefst zo’n 14.000 schepen doorheen!

Bezoek hier de Miraflores Locks en het Miraflores Visitor Center. Je kunt het kanaal bereiken vanuit het centrale Albrook Busstation.

Casco Viejo

CascoViejo

De wijk Casco Viejo is voor velen een van de leukste wijken van Panama City. Het voelt wellicht alsof je de grootste drukte van de stad ontloopt. In Casco Viejo waan je je in het oudere gedeelte van de stad. In deze wijk vind je meerdere monumenten en beeldhouwwerken.

Het is ook the place to be voor toeristen en backpackers. Dat merk je aan de vele ho(s)tels, restaurants, winkeltjes en noem maar op.

Zorg ervoor dat je een keer iets gaat eten of drinken in Café Coca-Cola, het oudste café van de stad. Hier eet je traditionele Panamese gerechten voor een klein prijsje en drink je natuurlijk Coca-Cola uit het flesje.

Lees ook: Backpacken in Panama? 7 tips!

Amador Causeway

AmadorCauseway

Zin om te ontspannen op de fiets? De Amador Causeway is een lange weg van Casco Viejo naar een aantal kleine eilanden. Aan het begin van de Amador Causeway is het mogelijk om fietsen te huren waardoor je de route te fiets kunt afleggen. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen tot ter hoogte van het eerste eilandje en daar fietsen te huren. Huur je ze aan het begin, dan moet je zeker een aantal uur rekenen voor de fietstocht. Dit omdat je ook weer helemaal terug moet fietsen. Huur je fietsen ter hoogte van het eerste eiland, dan ben je met een uurtje wel zoet.

Fietsen op de Amador Causeway is een leuke activiteit voor het einde van middag. Het is dan niet meer zo heet én je kunt genieten van de zonsondergang en de indrukwekkende skyline.

Mercado de Mariscos

MercadoMariscos

Als visliefhebber kun je je hart ophalen bij een bezoek een de grote vismarkt bij de haven. Ook als niet-visliefhebber is het leuk om de vismarkt te bezoeken. Alleen al het aanzicht van de enorme pelikanen die wachten op hun visje is leuk om te zien.

Vele vrolijke verkopers staan je met hun menu op te wachten bij de ingang van de markt om de specialiteit van hun restaurantje te proeven. Loop lekker rond op de markt en laat je verrassen door de verschillende visgerechten!

Metropolitan National Park

MetropolitanNP

Wil je echt even ontsnappen aan de drukte van de Panama City, bezoek dan het Metropolitan National Park. Dit nationale park ligt aan de rand van de stad en is snel en gemakkelijk te bereiken vanuit de stad. Neem een taxi voor enkele dollars die je bij de ingang afzet.

Het leuke van het Metropolitan National Park is, dat er een aanzienlijke kans is op het spotten van wildlife! Zeker als je het park vroeg bezoekt, zo rond een uur of 7 à 8, is de kans groot om bijzondere dieren te zien. Zo lopen er agoeti’s rond en neusbeertjes en heb je een kans om apen te spotten. Ook vliegen er bijzondere vogels rond, dus vergeet geen verrekijker!

Bezoek het viewpoint voor een geweldig uitzicht op de skyline van Panama City.

Soberania National Park

SoberaniaNP

Het Soberania National Park is een groot nationaal park aan de rand van Panama City. Na ongeveer 45 minuten rijden van Panama City bereik je het nationaal park. Het is één van de meest geschikte gebieden voor het spotten van vogels. Er komen hier ruim 500 soorten vogels voor. Ook vind je hier andere dieren zoals apen, luiaards en krokodillen.

Neem voor het bezoek aan dit nationale park een gids. Zonder gids zie je lang niet zoveel dieren als zonder gids én op deze manier heb je vervoer vanuit de stad. Het Soberania National Park is namelijk erg lastig te bereiken met het openbaar vervoer.

Ben jij wel eens in Panama City geweest?

Reageren