De top 10 bezienswaardigheden in Oslo

Een citytrip naar Oslo is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een plek die een combinatie biedt van stad en natuur.De hoofdstad van Noorwegen is een opwindende en mooie stad met uitzicht over de Oslo Fjord en de omliggende bergen. Ondanks dat de stad vrij klein is, heeft Oslo veel te bieden en geeft het de perfecte setting voor zowel avontuur als ontspanning. Hieronder vind je de Oslo bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben.

oslo reistips en bezienswaardigheden - ikbenopreis.nl

Oslo Fjord

Oslo Fjord ligt aan de onderkant van Oslo, terwijl bergen de rest van de stad omringen. Oslo Fjord is een fantastische plek om in de zomer te verkennen, wanneer het openbaar vervoer (boten in dit geval) en toeristische bedrijven de bezoekers en de lokale bevolking naar de nabijgelegen eilanden brengen. In de winter zijn de bergen rond Oslo perfect om te skiën en snowboarden, terwijl ze in de zomer enorm populaire wandelbestemmingen zijn. Noren zijn trots op hun nauwe contact met de natuur, en je hoeft hier niet lang te zijn om te beseffen dat de meesten echt van hun omgeving houden. Oslo Fjord is zeker een van de top bezienswaardigheden van Oslo en omgeving.

Bekijk hier de populairste rondvaarten voor je bezoek aan Oslo Fjord:

Vigeland Park

Een wandeling door Vigeland Park, gelegen in Frogner Park, is een van de essentiële Oslo bezienswaardigheden. Het park heeft meer dan 200 sculpturen in brons, graniet en gietijzer –en geven menselijke emoties en levensfasen op grafische manieren weer. De kunstenaar achter hen is Gustav Vigeland, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp en de architecturale contouren van het park. Zijn grote huis met atelier, gebouwd op het terrein, is nu een museum gewijd aan de kunstenaar. Het park is gratis en het hele jaar geopend.

Op zoek naar leuke activiteiten in Vigeland Park? Bekijk deze populaire opties:

Het Akershus Fort

In tegenstelling tot de andere twee hoofdsteden van Scandinavië, heeft Oslo een veel jongere uitstraling. Dit is deels te wijten aan het feit dat een grote brand in 1624 bijna alles vernietigde, dus de stad moest worden herbouwd. Het enige dat het vuur heeft overleefd? Het fort Akershus, dat tot op de dag van vandaag aan het water ligt en gratis bezocht kan worden. Bekijk de oude muren die in 1300 werden gebouwdom zo een beter beeld te krijgen van hoe oud de stad eigenlijk is.

Bygdøy

De naam betekent letterlijk ‘gebouwd eiland’ of ‘dorpseiland’, en hoewel Bygdøy technisch gezien een schiereiland is, heeft het zoveel te bieden dat je hier zeker naar toe moet.Op slechts 15 minuten met de veerboot vanaf de stadhuis pier bereik je het eiland al. Van heel veel musea en verleidelijke stranden tot oude landhuizen en plekken om lekker te wandelen en van het uitzicht te genieten, heeft Bygdøy voor elk wat wils. Dit is zeker een van de bijzonderste bezienswaardigheden in Oslo Noorwegen.

De Kathedraal van Oslo

De kathedraal van Oslo dateert uit 1697 en is sindsdien een prominent onderdeel van de stad. Het is vele malen herbouwd en gerenoveerd. Zo is de huidige toren toegevoegd in 1850 en het interieur is gerenoveerd na de Tweede Wereldoorlog. Het is een prachtige mix van veleverschillende stijlen met een Noors interieur. Voeg deze kathedraal, met zijn gemakkelijk bereikbare locatie in het midden van de stad, zeker aan je lijst van Oslo bezienswaardigheden toe.

Op zoek naar een hotel in het centrum van Oslo? Dit zijn de top-beeordeelde opties:

Het Koninklijke paleis

Hoewel het paleis niet open is voor het publiek, is het indrukwekkende gebouw aan het einde van de Karl Johansgate een kijkje waard. Het terrein en de tuinen zijn gratis te bezoeken en het is de moeite waard om te wachten op het regelmatig wisselen van de wacht. Het is ook niet ongebruikelijk om een ​​van de royals te ontmoeten tijdens een informele wandeling door Oslo.

Het Noorse opera en ballet gebouw

Zelfs als het je niet lukt om hier een show te zien, is het gebouw op zich al een bezoek waard. Als het weer goed is, maak dan een wandeling op het dak met de lokale bevolking of bekijk het gebouw van een afstand en bewonder de manier waarop dit prachtige bouwwerk uit het water van de Oslo Fjord lijkt te rijzen.

De National Gallery

Ga voor een inzicht in de Noorse kunst, waaronder het beroemde schilderij Munch “The Scream”, naar de National Gallery. Het is de grootste openbare verzameling schilderijen, tekeningen en sculpturen van Noorwegen (gratis op donderdag).

Nordmarka

Voor de meer actieve Oslo-bezoeker zorgt een wandeling in het bos van Nordmarka voor een perfecte pauze van de stad. Het bos heeft vele paden om te volgen op verschillende activiteitenniveaus, evenals meren en kleine cafés in de bossen om helemaal te ontspannen. Het is een geweldige plek voor een lange dagwandeling of meerdaagse backpackavonturen.

TusenFryd Pretpark

Dit pretpark is erg leuk mocht je met het hele gezin in Oslo op vakantie zijn. Het is het grootste pretpark van Noorwegen met meer dan 30 leuke achtbanen en andere attracties, geweldige games, winkels en eetgelegenheden. In de zomer is het waterpark BadeFryd ook geopend.

Er zijn dus zeker genoeg bezienswaardigheden in Oslo om je een lang weekend bezig te houden. Je kunt deze leuke stad in zowel de zomer als winter bezoeken. In de winter sneeuwt het vaak waardoor de stad sprookjesachtig is en in de zomer wordt er vooral ook veel genoten van het water en de prachtige natuur. Kortom, het hele jaar door is Oslo een topbestemming en biedt je een heerlijk ontspannen citybreak omgeven door de prachtige natuur.

Reageren