Bezienswaardigheden in de Loire

Net iets ten zuiden van de Noorderlijke provincie Bretagne vind je de streek de Loire. Deze prachtige streek kenmerkt zich door uitgerekte zandstranden en wijnvelden, een veelvoud aan bezienswaardigheden en prachtig pittoreske dorpjes aan de kustlijn. Al deze facetten maken voor een heerlijke ontspannen, Franse sfeer en cultuur, waar u compleet tot rust kunt komen.

Val de Loire wijn

Côte de Lumiére

Aan de kust van de Loire vinden we de streek de Vendée. Vaak wordt dit gedeelte van de Loire vergeleken met de Spaanse Riviéra. Om deze streek volledig tot zijn recht te laten komen is een bezoekje aan de Côte de Lumiére een must. Met de uitgestrekte zandstranden is er genoeg ruimte om lekker uit te razen, maar ook voor de cultuurliefhebber is er genoeg te zien. De mooiste bezienswaardigheid is de kathedraal de Notre Dame, die in gotische stijl is opgetrokken en tijdens de Tweede Wereldoorlog diende als uitvalsbasis voor het leger.

Wilt u meer de Franse cultuur opsnuiven, dan is een bezoekje aan Les Sables d’Olonne een aanrader. Met de haven en droomachtige zandstranden krijg je het ideale vakantiegevoel.

Luçon

Net iets landinwaarts in de Loire vindt u het levendige plaatsje Luçon. Dit plaatsje is bijna altijd bedrijvig en een goed voorbeeld van hoe een écht Frans plaatsje hoort te zijn. Dit is mede te danken aan het prachtige park wat in het midden van het centrum te vinden is. ‘Le Jardin Dumaine’ biedt onder meer ruimte aan een openluchttheater. In de zomer kunt u onder de langgerekte paden met genoeg beschutting genieten van de schaduw en tot rust komen aan de blikvanger van het park: de achthoekige vijver die precies in het midden is gelegen.

Reageren