Venezuela

Venezuela is een van de noordelijkste landen van Zuid-Amerika en het is vooral bekend vanwege zijn lengte. Het strekt zich langs een groot deel van de grens van Brazilië uit. Als je van natuur houdt, dan is het land beslist een aanrader. Het wordt namelijk een van de mooiste landen ter wereld genoemd als het op natuur aankomt. Wij geven je graag vast een paar tips voor je reis!

Top Reisorganisaties naar Venezuela

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Venezuela

Algemeen

Hoofdstad: Caracas

Aantal inwoners: 31 miljoen

Oppervlakte: 912.000 kilometer

Beste reistijd: december tot en met maart

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 5 uur

Klimaat

Het klimaat in Venezuela is tropisch. De temperatuur verschilt aanzienlijk van het hoogland waar 20°C gebruikelijk is tot de lagergelegen regio’s waar de 30°C moeiteloos wordt gehaald. Er is een droge tijd van november tot april en in deze periode zijn ook buien ongebruikelijk. In de regentijd zal het vooral in de middag flink doorregenen. In principe is Venezuela wat het weer betreft het gehele jaar aantrekkelijk om te bezoeken.

Over het land

Venezuela ligt in het noorden van Zuid-Amerika en heeft een lange grens met Brazilië. Voor de kust van het land liggen onder meer de eilanden: Aruba, Bonaire en Curacao. Het was de vijfde permanente Spaanse vestiging in Zuid-Amerika en werd in 1513 gekoloniseerd. Het land werd in 1821 onafhankelijk na een onafhankelijkheidsstrijd onder leiding van Simon Bolivar. De naam is waarschijnlijk ontleend aan Venezia ofwel klein Venetië, omdat de delta van de Orinoco doet denken aan die van de Po.

Hoofdstad

De hoofdstad van Venezuela is Caracas. De stad ligt aan de Caribische Zee en er wonen ongeveer 2,2 miljoen mensen. De stad werd door de Spaanse kolonisten in 1567 gesticht. De bekendste inwoner van de stad is Simon Bolivar. In 1812 werd Caracas getroffen door een aardbeving waarbij 12.000 inwoners om het leven kwamen. Door de Spanjaarden werd dit uitgelegd als een Goddelijke straf voor de rebellie tegen Spanje.