Uruguay

Uruguay is een van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar daarom beslist niet minder de moeite waard. Velen combineren een bezoek aan dit land met een reis naar Brazilië of Argentinië. Je kunt kiezen voor een verblijf aan de schitterende kust met bewegende zandduinen of voor de provincie Rocha in het oosten, waar je een grote diversiteit aan flora en fauna vindt. Ook de warmwaterbronnen in het binnenland zijn echte publiekstrekkers. Meer tips lezen? Neem dan snel een kijkje bij onze artikelen!

Top Reisorganisaties naar Uruguay

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Uruguay

Algemeen

Hoofdstad: Montevideo

Aantal inwoners: 3,4 miljoen

Oppervlakte: 176.000 km2

Beste reistijd: december tot en met februari

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 4 uur

Klimaat

Uruguay heeft een mild zeeklimaat. In de zomer die hier van november tot en maart loopt is het aangenaam warm met temperaturen rond de 25°C. In de winter blijft het mild met gemiddeld 15°C overdag. Er is geen regenseizoen maar er valt gedurende het gehele jaar een constante hoeveelheid regen. De beste tijd on het land te bezoeken is van november tot maart.

 

Over het land

Uruguay is een klein land in het zuidoosten van Zuid-Amerika. Uruguay is wat oppervlakte betreft het op twee na kleinste land op het continent. Het wordt aan de oostzijde begrensd door de Atlantische Oceaan. Het land is genoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. Het gebied werd begin 16e eeuw gekoloniseerd door de Spanjaarden en maakte deel uit van de Spaanse bezittingen op het continent. In 1825 ontstond er onrust en werd de onafhankelijkheid uitgeroepen. Daarna werd het land een periode geteisterd door burgeroorlogen.

Hoofdstad

In de hoofdstad Montevideo wonen ongeveer 1,4 miljoen inwoners en dat is bijna de helft van de totale bevolking. De stad ligt aan de noordoever van de Rio de la Plata. Omdat Montevideo net iets zuidelijker ligt dan het Argentijnse Buenos Aires is het daarmee de meest zuidelijke hoofdstad op het continent. Montevideo werd rond 1680 gesticht door Portugezen die uit Brazilië afkomstig waren. De Spanjaarden stonden dit in eerste instantie toe, maar verdreven de Portugezen later uit de stad.