Suriname

Suriname was lange tijd een kolonie van Nederland en daarom hebben we nog steeds een band met dit land. Veel namen klinken ons dan ook bekend in de oren. Ga op zoek naar een stukje geschiedenis of geniet gewoonweg van de geweldige sfeer in de steden en dorpen van dit land. Wij geven je graag een paar tips voor je vertrekt!

Top Reisorganisaties naar Suriname

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Suriname

Algemeen

Hoofdstad: Paramaribo

Aantal inwoners: 600.000

Oppervlakte: 164.000 km2

Beste reistijd: mei tot en met augustus

Vliegtijd: 12 uur

Tijdsverschil: 4 uur

Klimaat

Het klimaat in heel Suriname is tropisch. Er zijn twee regenperiodes, een korte van begin december tot begin februari en een langere die duurt van eind april tot en met half augustus. In die periode regent het vooral in de namiddag en nacht. Overdag is het vrijwel het hele jaar rond de 30°C. Ook in de nachten blijft het nog vaak erg lang arm. Ook in de droge periodes zijn regenbuien gebruikelijk.

Geografie en geschiedenis

Suriname ligt aan de noordkust van Zuid-Amerika. Het was van 1667 tot en met 1954 een kolonie van Nederland. Het landschap bestaat voornamelijk uit moerassen en heuvels. In het diepe zuiden zijn er ook meerdere bergketens. Er zijn meerdere etnische groepen in het land waar er geen een meerderheid vormt. De Engelsen waren de eersten die het gebied koloniseerden, maar in de Nederlands-Engelse oorlogen veroverden de Hollanders dit gebied.

 

Hoofdstad

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en de naam wordt ook regelmatig afgekort tot Parbo. Er wonen ongeveer 240.000 mensen in de stad en dat is 40% van de totale bevolking. In 1613 werd er op de plaats van het huidige Paramaribo een Amsterdamse factorij gesticht. De Fransen bouwden hier later een fort en dat werd in 1650 door de Engelsen veroverd en uitgebreid. Na de Nederlandse kolonisatie bleef de stad in eerste instantie klein. Pas in de 19e eeuw nam de bevolkingsdichtheid sterk toe.