Peru

Als je tropische regenwouden wilt zien, dan zit je in Peru wel goed. Dit land bestaat namelijk voor een groot deel hieruit. De natuur is boeiend en voor ons West-Europeanen mysterieus en vreemd. Een wereld om te ontdekken! Voor een stedentrip kun je echter ook wel terecht in dit land. Al onze tips lezen? Kijk dan snel naar de artikelen!

Top Reisorganisaties naar Peru

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Peru

Algemeen

Hoofdstad: Lima

Aantal inwoners: 31 miljoen

Oppervlakte: 1,3 miljoen km2

Beste reistijd: mei tot september

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 6 uur

Klimaat

Het grootste gedeelte van Peru is bedekt met tropisch regenwoud en daar is het warm en vochtig. De temperaturen liggen hier overdag rond de 30°C. De droge periode in het jaar is van mei tot en met november, dit is ook de beste tijd om het land te bezoeken. In het Andes gebergte kan het in deze periode al behoorlijk fris zijn, het laagland en de kust heeft dan temperaturen rond de 20°C.

 

Geografie

Peru ligt aan de westkant van Zuid-Amerika ten noorden van Argentinië. Het land kent drie verschillende landschapsvormen. In het oosten is er het regenwoud van de Amazone. In het westen is er een smalle kuststrook die wordt ingeklemd tussen de Stille Oceaan en het derde type: het hooggebergte van de Andes. Peru was voor de komst van de Europeanen het hart van het Inca rijk waarvan Cuzco de hoofdstad was. Van1572 tot 1821 was Peru een Spaanse kolonie.

 

Hoofdstad

Lima is de hoofdstad van Peru is tevens de grootste stad van het land. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen. De laatste 10 jaar is het aantal inwoners gegroeid met 2 miljoen. Lima werd in 1535 gesticht door Francisco Pizarro. In eerste instantie kreeg de nederzetting de naam: La Ciudad de Los Reyes, wat in het Spaans de stad der koningen betekent. Pas 100 jaar later werd de naam veranderd in Lima afgeleid van de rivier die door de stad loopt.