Paraguay

Paraguay mag dan een klein land zijn; het is erg veelzijdig. Er heersen maar liefst vier verschillende klimaten en dat geeft al wel aan dat de natuur er erg divers is. Perfect om te backpacken, maar ook de meer luxe reizigers zullen zich in dit land niet vervelen. Wil je handige tips voor jouw reis? Lees dan onze artikelen eens.

Uitgelichte reisverhalen

Eten en drinken in Zuid-Amerika

Top Reisorganisaties naar Paraguay

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Paraguay

Algemeen

Hoofdstad: Asuncion

Aantal inwoners: 6 miljoen

Oppervlakte: 406.000 km2

Beste reistijd: oktober tot en met maart

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 5 uur

Klimaat

Paraguay heeft vier verschillende klimaten. Aan de grens met Brazilië is her tropisch, er is een moessonklimaat in het noorden, een warm steppenklimaat in de laaglanden en een warm zeeklimaat in hef zuiden. Het jaar wordt verdeeld in twee seizoenen. De zomer loopt van oktober tot en met maart en de winter van mei tot en met augustus. April en september zijn overgangsmaanden. De meeste regen valt in de zomer, waardoor de winter de beste periode is om het land te bezoeken.

Geschiedenis

Paraguay is een van de kleinere landen op het continent Zuid-Amerika. Het ligt centraal, ingeklemd tussen een aantal grotere landen waaronder Brazilië en Argentinië. De eerste Europeanen arriveerden in het begin van de 16e eeuw in het gebied. Paraguay werd een zelfstandige staat toen het zich in 1811 afscheidde van Spanje. Door de ligging van het land waren er in het verleden veel militaire conflicten met de buurstaten. In een oorlog die duurde van 1865 tot 1870 verloor het land meer dan de helft van de mannelijke bevolking.

Hoofdstad

Asuncion is de hoofdstad en de grootste stad van Paraguay. Momenteel wonen er ongeveer 600.000 mensen. Asuncion is tevens de belangrijkste haven in het land door de ligging aan de rivier Paraguay. De stad werd in 1537 door Spaanse kolonisten gesticht en is daarmee een van de oudste hoofdsteden op het Zuid-Amerikaanse continent. De maan Asuncion verwijst naar de Hemelvaart.