Ecuador

Ecuador is genoemd naar de plaats waar dit land ligt: op de evenaar. Na zo’n 14 uur vliegen kom je aan in dit bijzondere land. Misschien kun je dit nog steeds wel een ontdekkingsreis noemen, want er zijn nog veel plaatsen te vinden die niet ontdekt zijn door het toerisme. Prachtig als je van avontuur houdt! Wil je meer weten over het land, lees dan zeker eens de artikelen op ikbenopreis.nl.

Top Reisorganisaties naar Ecuador

logo djoserfox_vakanties-315x236SawadeeBaobab logoShoestring

Meer bestemmingen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika Reisexperts

Storytellers die je veel kunnen vertellen over Zuid-Amerika

Meer informatie over Ecuador

Algemeen

Hoofdstad: Quito

Aantal inwoners: 16 miljoen

Oppervlakte: 257.000 km2

Beste reistijd: juni tot en met december

Vliegtijd: 14 uur

Tijdsverschil: 7 uur

Klimaat

Ecuador ligt op de evenaar en gedurende het gehele jaar zijn de temperaturen er hoog. Aan de kust is het droge seizoen in de periode mei tot en met december. Als je de Galapagoseilanden wilt bezoeken zijn de maanden juni en juli het meest geschikt. Dan is het koeler en is het weer meer geschikt om de natuur op het eiland te bewonderen. In het Andes gebergte waar Quito ligt, zijn de temperaturen het hele jaar getemperd en aangenaam als je niet voor de hitte komt.

 

Geschiedenis

Het land wordt doorsneden door de evenaar, in het Spaans: Ecuador, en daarnaar genoemd. Het is een relatief klein land in het noordwesten van Zuid-Amerika. De Inca’s vestigden zich in de 15e eeuw in het gebied en vestigden hier Cuzco dat het hart zou worden van het Inca-rijk. In 1534 was het Francisco Pizarro die het land veroverde en de Inca’s versloeg. Indianen die de Inca’s een kwaad hart toedroegen hadden hem hier naartoe geleid met de belofte van goud.

 

Hoofdstad

Quito is qua inwoneraantal de tweede stad van Ecuador waar momenteel 1,6 miljoen mensen wonen. De hoofdstad van het land ligt 2.850 meter boven de zeespiegel. Het is hiermee de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Op de huidige plaats van Quito was al een nederzetting gevestigd rond de 13e eeuw, maar de Spanjaarden brandden deze stad tot de grond toe af na de verovering in 1534 en stichtten het huidige Quito.